Revanš play-offa
21

Tok utakmice: Zrinjski - LASK 1:1

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i LASK-a večeras su na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igrali revanš utakmicu play-offa Evropske lige, a na portalu Klix.ba mogli ste uživo pratiti tekstualni prijenos susreta.

90+4' - Gotova je utakmice! Zrinjski i LASK su remizirali 1:1, a austrijski klub ukupnim rezultatom 3:2 ide u Evropsku ligu. Zrinjski će evropsku jesen provesti u grupama Konferencijske lige.

90' - Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade.

87' - Posljednja izmjena u Zrinjskom. Ušao je Memija umjesto Ćorluke.

85' - Veliki pritisak Zrinjskog, svi su na polovini gostiju koji se odlično brane.

80' - Dvostruka izmjena u Zrinjskom. Izašli su Ivančić i Ćuže, a ušli su Hrvanović i Zlomislić. I kod LASK-a izmjena. Umjesto Jovičića, igrat će Ljubić.

76' - Zrinjski lagano baca sve karte u napad kako bi stigli do pogotka koji bi ih odveo u produžetke.

73' - Velika prilika sada za LASK! Havel se odlično oslobodio svog čuvara i uputio udarac s ivice šesnaesterca. Ipak, Marić je fantastično intervenisao i spasio Zrinjski.

66' - Ogromna šansa za Zrinjski! Tičinović je sjajno probio po lijevoj strani i poslao upotrebljiv centaršut, ali je Bilbija za malo zakasnio. Šteta, bila je ovo odlična prilika za novo vodstvo Plemića.

65' - Nova izmjena u LASK-u. Umjesto Mustaphe, ušao je Havel.

62' - LASK je sada preuzeo inicijativu, čini se kako je Zrinjski još uvijek u šoku nakon primljenog gola.

56' - Dvostruka izmjena u Zrinjskom. Izašli su Jukić i Malekinušić, a ušli Kiš i Sabljić.

52 ' - GOOOOOL! LASK je izjednačio, a strijelac je Jovičić! Igrač austrijskog kluba je ostao sam te se odlučio na udarac iz daljine. Lopta se uz pomoć stative otkotrljala u mrežu za veliko slavlje gostiju koji ponovo imaju rezultat za plasman u Evropsku ligu.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

47' - Velika prilika za Zrinjski! Bilbija je izbacio Ćužea koji je prevario jednog igrača i golmana, ali nije uspio još jednog gostujućeg nogometaša pa je prilika otišla u nepovrat. Dobar početak Zrinjskog u drugom poluvremenu.

46' - Trener gostiju je napravio izmjenu. Umjesto Usora, ušao je Ljubičić.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

45' - Poluvrijeme u Mostaru! Zrinjski ima vodstvo 1:0 golom Bilbije iz penala!

43' - Ponovo se igra primirila, čini se kako obje ekipe jedva čekaju poluvrijeme.

38' - GOOOOOL! Zrinjski je došao u vodstvo, a strijelac je Bilbija! Napadač Zrinjskog je sigurno izveo penal i Zrinjski je tako anulirao zaostatak iz prve utakmice.

35' - Penal za Zrinjski! Ćuže je iskoristio nepažnju odbrane i izašao sam pred golmanom. Uspio ga je lobovati, ali ga je srušio golman Lawal. Sudija je pokazao na penal, a Lawal je dobio žuti karton.

33' - Novi žuti karton danas izuzetno grubih igrača LASK-a. Ovaj put javnu opomenu je dobio Mustapha nakon starta nad Tičinovićem.

31' - Ćuže je sada probudio uspavanku. Napravio je sebi dovoljno prostora za udarac, ali nije bio precizan.

29' - U ovim trenucima bez velikih uzbuđenja. Ekipe ne preuzimaju rizik te su daleko od protivničkog gola.

22' - Bilbija je sada zaradio žuti karton nakon što je nagazio rivala na zglob. LASK će imati dobru priliku iz slobodnog udarca.

20' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Žulj nakon nesportskog udaranja Čanađije.

16' - Sada prva veća opasnost i pred golom Zrinjskog. Nakon ubacivanja s lijeve strane, Flecker je promašio loptu iz čiste situacije i ova prilika je otišla u nepovrat.

11' - Sve bolja igra Zrinjskog. Sada je u šansi bio Ćuže, ali se defanzivac LASK-a bukvalno bacio i tijelom spriječio udarac te otklonio opasnost. S druge strane, LASK se za sada skoncentrisao na kontranapade.

7' - Još jedan opasan napad Zrinjskog, ali je situacija bila suviše teška za Bilbiju koju loptu glavom šalje daleko od gola.

5' - Oprezan početak s obje strane. Zrinjski ima nešto veći posjed, a prodorom Ćorluke imali su i prvu opasnost pred golom austrijske ekipe. Ipak, odbrana LASK-a je intervenisala pravovremeno.

1' - Počela je utakmica, sretno Zrinjski!

20:55 - Sve je spremno za početak utakmice koju će suditi Tiago Martins iz Portugala. Asistirat će mu Pedro Martins i Paulo Bras, oba Portugal.

20:50 - LASK se tek protiv Zrinjskog aktivirao u evropskim takmičenjima, dok u prvenstvu igra dosta promjenjivo pa su tako u posljednja četiri kola osvojili sedam bodova.

20:45 - Zrinjski igra odlično ove sezone. Izbacivanjem Breidablika već su osigurali historijsku grupnu fazu ove sezone, a sada je samo pitanje hoće li igrati u Evropskoj ili Konferencijskoj ligi. Ujedno su odigrali i dvije utakmice u Premijer ligi BiH gdje su savladali GOŠK i Zvijezdu 09.

20:40 - LASK je prije sedam dana pobijedio Zrinjski rezultatom 2:1. Žulj je nakon samo 12 minuta igre postigao oba pogotka, ali je Plemiće u igri ostavio Bilbija golom iz drugog poluvremena.

20:35 - Stigli su nam i sastavi! Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić napravio je dvije izmjene u odnosu na prvu utakmicu tako što je umjesto Batarela i Ramić u prvi tim uvrstio Barišića i Jukića. Od prve minute igrat će: Marić, Tičinović, Senić, Barišić, Ćorluka, Čanađija, Ćuže, Ivančić, Jukić, Bilbija i Malekinušić.

S druge strane, trener LASK-a Thomas Sageder je izveo sastav: Lawal, Luckeneder, Andrade, Ziereis, Renner, Jovičić, Horvath, Flecker, Žulj, Usor i Mustapha. 20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos revanš utakmice play-offa Evropske lige u kojem se sastaju Zrinjski i LASK. Prva utakmica je okončana pobjedom Austrijanaca rezultatom 2:1, a večerašnji revanš se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom u 21:00 sat.