Promijenio reprezentaciju
126

Zmajevi ostali bez talenta iz Serije A, prihvatio je poziv u mladu selekciju Švedske

N. K.
Zinedin Smajlović (Foto: Lecce)
Zinedin Smajlović (Foto: Lecce)
Bosna i Hercegovina je izgubila još jednog talenta budući da će 19-godišnji štoper Zinedin Smajlović ubuduće igrati za Švedsku.
Naime, nogometaš Leccea našao se danas na spisku mlade reprezentacije Švedske te tako razriješio sve dileme koje su postojale nakon posljednjih utakmica mlade reprezentacije BiH.

Selektor Igor Janković je uputio poziv Smajloviću za utakmice protiv Slovenije i Austrije, ali mladog štopera uopšte nije koristio u tim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija je tako ostala bez još jednog talenta kojeg je ljetos prepoznao i kupio član italijanske Serije A Lecce za 100.000 eura od švedskog Tabyja.

Smajlović je prekomandovan u mladi tim Leccea za koji je upisao tri nastupa, a u prva tri kola Serije A se čak našao i na klupi prvog tima Leccea, ali nije dobijao minutažu.

Inače, na spisku mlade reprezentacije Švedske je i Armin Gigović koji se također ranije povezivao s našim nacionalnim timom.

Podsjetimo, mlada reprezentacija BiH će naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati s Francuskom 13. oktobra na stadionu Grbavica u Sarajevu u 18:30 sati.