Klubovi na potezu
195

Bivši predsjednik Sarajeva "oživio" zaboravljenu ideju za spas Premijer lige: Nikad nije kasno

H. H.
Detalji s utakmice između Borca i Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Detalji s utakmice između Borca i Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Bivši predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum oglasio se porukom na Instagramu kojom je pozvao naše najveće klubove da se zajedničkim snagama suprostave sudijskim lakrdijama koje gledamo iz kolu u kolo.
Nakon sramotnog suđenja Matea Muse i njegovih pomoćnika na utakmici između Borca i Sarajeva (1:1), Kasum je podsjetio na "Inicijativu 4R" koja je svojevremeno bila formirana kako bi se stalo u kraj neregularnostima u Premijer ligi BiH.

"Nikad nije kasno", poručio je Kasum, pozvavši na taj način klubove da se ponovo okupe i zazuzmu zajednički stav.

Instagram story Damira Kasuma (Foto: Screenshot)
Instagram story Damira Kasuma (Foto: Screenshot)

Podsjetimo, predstavnici pet bh. klubova (Sarajevo, Sloboda, Tuzla City, Velež i Željezničar) sredinom 2021. godine su pokrenuli "Inicijativu 4R" s ciljem poboljšanja kvaliteta i regularnosti Premijer lige BiH.

Oni su za dobrobit domaće lige napravili "Inicijativu za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost takmičenja u BiH" (skraćeni naziv: Inicijativa 4R). Sastanku su tada prisustvovali Elmir Šećerbegović (Sloboda), Damir Kasum (Sarajevo), Almir Husić (Tuzla City), Šemsudin Hasić (Velež) i Nazif Hasanbegović (Željezničar).

Ipak, sve je to bilo kratkog daha i pomenuta incijativa nikada nije zaživjela u pravom smislu te riječi, ali čini se da su slična ideja i njeno sprovođenje, aposlutno neophodni u cilju ozdravljenja Premijer lige BiH.

Kasum je na funkciju predsjednika FK Sarajevo došao početkom februara 2021. godine, a podnio je ostavku 15 mjeseci kasnije.