Okršaj ministara
35

Nešić odgovorio Isaku: Očigledno ti slabo ide bildanje mišića, nikoga nećeš hapsiti u RS-u

SRNA/Klix.ba
Nenad Nešić i Ramo Isak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nenad Nešić i Ramo Isak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić reagovao je na izjave federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka koji se osvrnuo na djelovanje i retoriku Milorada Dodika.

Nešić je poručio kako Isak pokušava preuzeti ulogu pravosuđa.

"Ministar policije govori ko će ići u zatvor i preuzima ulogu pravosuđa. Očigledno Isak ne zna šta znači presumpcija nevinosti", rekao je Nešić za Srnu.

Poručio je kako Isak neće nikoga hapsiti.

"Ramo Isak neće nikoga hapsiti u RS-u ni danas ni sutra ni nikada. Očigledno Isaku slabo ide bildanje mišića pa je odlučio da pokuša bildanje uz pomoć predsjednika RS-a Milorada Dodika", ističe Nešić.

Podsjetimo, u svom obraćanju javnosti, ministar Isak se osvrnuo na djelovanje Milorada Dodika.

"Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini. Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plate, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS - kriv si lično ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda. Ti nisi u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamoli pričati o tome da je samostalnost bh. entiteta RS realna alternativa", rekao je Isak.

Naglasio je i kako Dodik treba pogledati istini u oči.

"Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja 'realna alternativa' zatvor. Možda si ohrabren što te predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu, ali to ne znači ništa. I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke. Milorade, niko si i ništa. Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se", zaključio je Isak u saopćenju.