Premijer liga BiH
71

Tok utakmice: Željezničar - Sloga 1:0

D. P.
Željezničar pod imperativom pobjede (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Utakmicom Željezničara i Sloge Meridian (1:0) nastavljena je Premijer liga Bosne i Hercegovine, a duel s Grbavice u direktnom tekstualnom prijenosu mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice, velika pobjeda Željezničara.

90' - Četiri minute nadoknade na Grbavici.

89' - Odlična šansa za Haračića da sam riješi pitanje pobjednika, ali je Trako odbranio njegov udarac s vrha peterca.

85' - Završnica susreta na Grbavici, Željezničar pred vrlo važnom pobjedom.

83' - Tražili su domaći crveni karton nakon rušenja Haračića, ali se to nije dogodilo.

77' - GOOOOOOL! Haračić ponovo pogađa nakon ulaska s klupe. Sjajna akcija Plavih po desnoj strani, ubačaj u kazneni prostor, a ondje se sjajno snalazi Haračić i pogađa u padu za vodstvo Željezničara.

73' - Gust dim na Grbavici nakon bakljade navijača Željezničara na južnoj tribini.

69' - Sve manje šanse da ćemo danas vidjeti pogodak. Sloga se odlično brani.

65' - Plavi su imali sjajnu priliku, Krpić je prošao po lijevoj strani, ali je njegovo dodavanje za "mat-poziciju" presječeno.

61' - Nova sjajna šansa za Željezničar, Mekićev udarac s distance odlazi tik pored stative gola Sloge.

55' - Bila je kraća pauza zbog povrede i tempo igre je pao. Ipak, evidentno je da je Željezničar pojačao u drugom dijelu.

51' - Stopostotna šansa za Željezničar. Amoah je šutirao nakon gužve iz peterca, ali je lopta otišla pored gola. Svemu je prethodio korner i prebačena lopta za Amoaha na drugu stativu.

51' - Odličan šut Drlje! Šutirao je krilni napadač Plavih s vrha šesnaesterca, ali je Trako izbio u korner.

49' - Velika greška Amoaha. Bio je u poziciji za šut, usamljen s lijeve strane, ali je pokušao napraviti dribling i stigli su ga defanzivci Sloge te mu izblokirali zakašnjeli udarac.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nadamo se boljoj utakmici i golovima.

Poluvrijeme na Grbavici, nema golova. Navijači Željezničara pjevaju "Hoćemo pobjedu", dok su neki uputili zvižduke.

44' - Mekić šutira s distance iz slobodnog udarca, ali je Trako lako uhvatio loptu.

39' - Kakav trenutak na Grbavici! Zamalo eurogol Krpića, koji je primio loptu na prsa, a onda iz okreta volej udarcem lijevom nogom poslao je u rašlje gola Sloge. Ipak, golman Trako je još boljom intervencijom spriječio gol koji bi konkurisao i za najljepši u sezoni.

35' - Vrlo miran dio igre na Grbavici. Lopta je stalno u posjedu Željezničara, ali domaćin nema ideju kako da stvori neku ozbiljniju šansu.

29' - Jović pokušava iz slobodnog udarca, ali malo preko gola Željezničara. Bila je to prva prilika za Slogu na današnjoj utakmici.

28' - "Zar je to sve što je ostalo", odjekuje s južne tribine Grbavice čime navijači jasno pokazuju nezadovoljstvo rezultatima Plavih.

24' - Prva dobra prilika na utakmici! Očekivano, najopasniji igrač Željezničara Aleksandar Boljević pravi odličan prodor po lijevoj strani, "lomi" rivala lažnjakom, ali je njegov šut sa šest ili sedam metara udaljenosti od gola bio očajan i otišao je daleko od gola.

20' - Dok još uvijek čekamo prave šanse na utakmici, na tribinama Grbavice ponovo ima palestinskih zastava i pruža se podrška ovoj zemlji koja prolazi kroz strahote.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

16' - Još jedan odličan prodor Boljevića po lijevoj strani, ali ubačaj nije bio dobar. Sve što Željezničar radi na ovoj utakmici, ide preko Boljevića.

14' - Pokušaj Šehića s distance, odlazi lopta preko gola Sloge.

11' - Prvi korner na utakmici izvest će Željezničar. U skoku je bio Krpić.

8' - Prvi dobar napad Željezničara, ali nakon nekoliko ubačaja, na kraju je lopta završila u rukama golmana Trake.

6' - Još uvijek čekamo na prva, bilo kakva uzbuđenja na utakmici.

3' - Lopta je od početka u nogama igrača Željezničara. Nije bilo prilika, a jedini opasan napad izveo je Boljević po lijevoj strani, no njegov ubačaj u kazneni prostor otklonila je odbrana Sloge.

1' - Počeo je duel.

15:59 - Glavni sudija današnje utakmice je Josip Martinović iz Čapljine. Upravo je izveo igrače na teren i susret će ubrzo početi.

15:56 - U Sarajevu je 12 stepeni i nakon jutrošnje kiše, sada su uvjeti sunčani i čini se da igrači imaju sve predispozicije za jednu kvalitetnu nogometnu predstavu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

15:54 - Novajlija u timu Plavih Aleksandar Boljević najavljuje izlazak iz krize na krilima navijača.

"Želio bih da se vratim na tu utakmicu i zahvalim se navijačima na nevjerovatnoj podršci u Konjicu. Igrao sam u stranim klubovima, ali takva podrška na gostujućim terenima... Baš sam bio sretan kad sam ih vidio. Želio bih da ih pozovem da i sutra dođu i podrže nas, da nam pomognu da zajedno izađemo jači iz ovih teških trenutaka", rekao je Boljević.

15:50 - U prvom međusobnom meču ovih timova, Sloga je bila ubjedljiva protiv Željezničara i slavila rezultatom 3:0 pa je danas prava prilika za sarajevski sastav da im se revanšira.

15:44 - Tabela uoči ovog duela izgleda ovako:

15:41 - Željo je u negativnoj seriji od sedam poraza u devet posljednjih mečeva, a u susretu sa Slogom će pokušati doći do pobjede koja bi im vratila poljuljano samopouzdanje.

15:35 - Danas ćemo vidjeti kako će se Plavi snaći bez trenera Nermina Bašića nakon dugo vremena. Dvije strane sporazumno su raskinule saradnju nakon sedam poraza Željezničara u posljednjih devet utakmica.

15:35 - Plavi ovaj meč dočekuju nakon smjene trenera. Umjesto Nermina Bašića, Željezničar će danas voditi privremeno rješenje, sportski direktor Samir Bekrić.

FK Željezničar: Muftić, Galić, Cocalić, Kosorić, Šehić, Mekić, Rustemović, Amoah, Drljo, Boljević i Krpić.

FK Sloga: Trako, Dujaković, Grabež, Karač, Kvesić, Milanović, Nikolić, Popara, Redžić, Jović i Vidić.

15:35 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Sloge Meridian. Susret počinje u 16 sati.