Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Sarajevo - Borac 1:1

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Borca i Sarajeva večeras od 19:45 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrali su utakmicu 13. kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
90+5' - Gotova je utakmica! Sarajevo i Borac su podijelili bodove na Koševu. Borac je vodio golom Nišića iz druge minute, dok je za Bordo tim pogodio Aničić u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

90+4' - GOOOOOL! Sarajevo je izjednačilo, a strijelac je Aničić! Bila je to duga akcija Sarajeva. Na kraju je Mustafić proigrao Radovića, koji dodiruje loptu glavom, a Aničić se potom odlično snalazi i šalje loptu u mrežu. Erupcija oduševljenja na Koševu.

90+2' - Posljednja izmjena u Borcu. Izašao je Lukić, a ušao Makarić.

90+1' - Igrači Borca sada igraju izuzetno grubo. Dobili su dva žuta kartona, a zaradili su ih Kulašin i Herrera.

90' - Igrat će se pet minuta sudijske nadoknade.

89' - Kakva šansa za Sarajevo! Vrančić je petom ostavio za Kyeremeha, ali je on bio za malo neprecizan. Najbolja prilika je to bila za Sarajevo nakon stative Hasića s početka susreta.

84' - Još jedna izmjena kod Borca. Izašao je Cortes, a ušao Čelić. Sarajevo baca sve karte u napad.

82' - Isključenje za Borac! Pejović je vrlo ružno i bez potrebe žestoko startovao nad Čatakovića i sudija Peljto mu je bez puno razmišljanja pokazao crveni karton.

79' - Marinović pravi prve izmjene. Izašli su Čavić i Blagaić. A ušli su Kulašin i Fičović. S druge strane, Rožman pravi svoju posljednju rokadu uvođenjem Vrančića umjesto Julardžije.

74' - Kakva šansa za Borac! Aničić je prvo kao amater pogriješio i ispao, a do lopte je došao Lukić. A onda je napadač Borca želio da se revanšira Aničiću pa je još gore reagovao i tako je propala ova odlična prilika za goste.

69' - Rožman pokušava razbuditi svoje igrače. Sada ubacuje u igru Kyeremeha umjesto Avramovskog.

67' - Jalovi napadi Sarajeva, dok je s druge strane u posljednji trenutak izblokiran Jović.

60' - Ovo je mogla biti odlična šansa za Sarajevo. Penaranda je sjajno istrčao kontru i uposlio Ziljkića, ali je on oklijevao i tako je propala prilika za Bordo tim. Ubrzo je Ziljkić i zamijenjen. Ispraćen je zvižducima, a u igru je ušao Čataković.

53' - Sarajevo je definitivno krenulo žestoko po izjednačenje, dok je s druge strane, Lukić potpuno odsječen u napadu Borca.

49' - Odlična šansa za Sarajevo. Hasić se sjajno snašao u šesnaestercu gostiju nakon proigravanja Julardžije. Uspio je uputiti udarac, savladati golmana, ali je i jednog od defanzivaca koji je izbio loptu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, nije bilo promjena u sastavima.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

45+5' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Borac ima prednost golom Nišića iz druge minute. Imale su obje ekipe potom dobrih šansi, ali se mreže nisu tresle.

45+2' - Penaranda je sada pokušao lucidno petom, ali je bio neprecizan.

45' - Igrat će se pet minuta sudijske nadoknade.

40' - Novi prekid zbog dima nakon još jedne bakljade Hordi zla. Sigurno će biti velika nadoknada prvog poluvremena.

37' - Nova pauza, ovaj put zbog sudara glavama Penarande i Pejovića.

35' - Sada dva dobra pokušaja Sarajeva. Prvo je to bilo nakon ubacivanja Beganovića kada je intervenisala odbrana Borca, a onda je svoj šut oprobao Mustafić, ali je lopta otišla malo preko gola.

28' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je strijelac gola Nišić nakon što je čupao Penarandu.

24' - Još jedan dobar pokušaj banjalučke ekipe. Čavić je šutirao nakon dodavanja Grahovca, ali je pucao preko gola.

22' - Sredina je prvog poluvremena, a igra se u potpunosti smirila. Igra se dosta opreznije. U šutevima je 4:2 za Sarajevo, ali izostaju prave prilike.

16' - Nešto mirniji period utakmice. Borac za sada odlično stoji na terenu pa i Sarajevo ne može da se nametne u potpunosti.

11' - Kratki prekid utakmice budući da se na terenu stvorila dimna zavjesa nakon bakljade Hordi zla.

8' - Sarajevo je opet zaprijetilo, ali su na kraju dobili samo korner iz kojeg ipak nije bilo ozbiljnije prijetnje po Borac.

6' - Odlična prilika za Sarajevo. Hasić je šutirao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, ali je stativa bila saveznik Borca. Ostaje 0:1. Gledamo odličnu utakmicu.

2' - GOOOOOL! Borac je poveo 1:0, a strijelac je bio Nišić! Sarajevo kao da nije izašlo na teren. Blagaić je uposlio Nišića koji se sjurio ka golmanu Šahinoviću i zakucao loptu u mrežu za 0:1.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

1' - Borac je odmah zaprijetio iz kontranapada. Jurilj je uputio posljednji pas, ali je lopta završila u korneru. Blagaić je centrirao, ali nije bilo opasnosti.

1' - Počela je utakmica na Koševu! Na tribinama je sjajna atmosfera i igrači Sarajeva će večeras imati ogromnu podršku.

19:40 - Glavni sudija je Irfan Peljto (Sarajevo), a pomoćnici su mu Damir Lazić (Brčko) i Davor Beljo (Mostar). Četvrti sudija je Sabrija Topalović (Zenica). Delegat je Minal Janković iz Trebinja.

19:35 - Posljednji međusobni duel ova dva rivala odigran sredinom oktobra u Banjoj Luci izazvao je brojne kontrovrze nakon što je Borac do boda protiv Sarajeva stigao golom iz ofsajda u sudijskoj nadoknadi. Inače, Sarajevo je u posljednjoj utakmici protiv Borca odigranoj na Koševu slavio pobjedu 1:0.

19:30 - Sarajevo je prije posljednjeg kola osvojilo 10 bodova u duelima sa Zvijezdom, Željezničarom, Borcem i Igmanom, a onda je nedavno stiglo prizemljenje protiv Sloge u Doboju gdje su poraženi rezultatom 3:0. S druge strane, Borac ne zna za poraz još od prvog kola kada su poraženi na Grbavici od Željezničara.

19:25 - Večerašnji duel bi mogao dati i mnoge odgovore kada je u pitanju sami vrh tabele. Naime, Borac se nalazi na prvom mjestu s 29 bodova, dok je Sarajevo na trećoj poziciji s 23 boda. Između ova dva kluba je Zrinjski koji ima 26 bodova.

Tabela Premijer lige BiH uoči utakmice (Foto: Screenshot)
Tabela Premijer lige BiH uoči utakmice (Foto: Screenshot)

19:20 - Stigli su nam i sastavi za večerašnji duel. Trener Sarajeva Simon Rožman se odlučio na čak četiri promjene u odnosu na nedavnu utakmicu protiv Sloge. Naime, u ekipi ovaj put nisu Čataković, Soldo, Mulalić i Anđušić, a novi u startnoj postavi su Penaranda, Beganović, Avramovski i Ziljkić.

Početnu postavu čine: Muhamed Šahinović, Maestre Adalberto Penaranda, Ajdin Hasić, Edin Julardžija, Amar Beganović, Slaviša Radović, Daniel Avramovski, Marin Aničić, Miomir Đuričković, Almedin Ziljkić i Mirza Mustafić.

S druge strane, trener Borca Vinko Marinović je izveo dosta očekivan sastav, a od prve minute igrat će: Milan Mijatović, Ranko Jokić, Nikola Pejović, Alen Jurilj, Ricardo Cortes Jose, Srđan Grahovac, Kardona Sebastijan Herera, Jovo Lukić, David Čavić, Jakov Blagaić i Jovan Nišić.

19:15 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti Sarajevo i Borac. Susret se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 19:45 sati.