Objavio na Instagramu
180

Premijerligaški sudija gledao derbi između Borca i Željezničara: Ručak pa podrška šampionu

E. K.
Radislav Kačavenda, desno (Foto: FK Borac)
Radislav Kačavenda, desno (Foto: FK Borac)
Derbi susret 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između banjalučkog Borca i sarajevskog Željezničara je privukao oko 3.000 gledatelja na Gradski stadion u Banjoj Luci.
Među njima je bio i aktuelni premijerligaški sudija Radislav Kačavenda koji je prije utakmice objavio Instagram story gdje je iskazao podršku "šampionu".
Radislav Kačavenda najavio podršku
Radislav Kačavenda najavio podršku "šampionu" (Foto: Instagram)

"Ručak pa podrška šampionu", napisao je Kačavenda na Instagramu nakon čega je podijelio i story sa Gradskog stadiona.

Radislav Kačavenda na Gradskom stadionu u Banjoj Luci (Foto: Instagram)
Radislav Kačavenda na Gradskom stadionu u Banjoj Luci (Foto: Instagram)

Kačavenda je, inače, pomoćni sudija, a ove sezone je sudio banjalučkom sastavu u domaćem meču protiv Veleža odigrano 1. oktobra 2023. godine.

Borac je u tom susretu slavio rezultatom 2:0. Upravo na tom susretu Kačavenda je napravio skandaloznu grešku budući da nije signalizirao glavnom sudiji Aleksandru Njegomiroviću da je Stojan Vranješ u očiglednom ofsajdu prilikom postizanja pogotka.

Podsjetimo, Borac je jučer pobijedio Željezničar rezultatom 3:2 iako su vodili 2:0. Plavi su se uspjeli vratiti i izjednačiti rezultat na 2:2 nakon čega je Ranko Jokić u 94. minuti postigao pogodak za pobjedu domaćeg sastava.

Kasnijim pregledom snimka moglo se ustanoviti da je Maks Juraj Čelić faulirao golmana gostiju Vedada Muftića, no glavni sudija Aleksandar Njegomirović je priznao gol.

Borac je trenutno prvoplasirani na tabeli domaćeg takmičenja sa 33 osvojena boda, šest više od drugoplasiranog Sarajeva i sedam od Zrinjskog koji je na trećem mjestu.

U narednom kolu Borac očekuje gostovanje Igmanu, dok Željezničar dočekuje Posušje.