Premijer liga BiH
3

Tok utakmice: Zrinjski - Sarajevo 2:0

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i Sarajeva danas od 18:00 sati na Stadionu pod Bijelim brijegom igrali su utakmicu 18. kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90+4' - Gotova je utakmica! Zrinjski je slavio rezultatom 2:0 golovima Bilbije i Zlomislića!

90' - Novi žuti karton, ovaj put za Oliveiru. Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade. Horde zla su već ispračene sa stadiona.

84' - Posljednja izmjena Rožmana. Ljukovac je ušao umjesto Buljubašića. S druge strane, Čanađija je ušao umjesto Senića.

81' - Julardžija je lijepo oduzeo loptu Ramiću koji ga je poslijed vukao za dres. Prekinuo je kontru pa je Peljto Ramiću pokazao žuti karton.

80' - Pokušava Sarajevo preko Kyeremeha u posljednjih nekoliko akcija, ali i dalje su to jalovi napadi.

75' - Žuti karton za Mustafića nakon grubog starta nad Bilbijom.

73' - Utakmica je bila nakratko prekinuta zbog bakljade i vatrometa navijača Zrinjskog.

67' - Dvostruka sada izmjena u Zrinjskom. Izašli su Kiš i Sabljić, a ušli su Jukić i Ramić.

61' - Nova izmjena u Sarajevu. Ćataković je ušao umjesto Anđušića. Međutim, na terenu nema ništa novo, bez ikakvih uzbuđenja u nastavku.

58' - Kyeremeh je već dobio žuti karton i to nakon što je laktom u glavu udario Radića.

55' - Nema uzbuđenja u drugom poluvremenu. Sarajevo ne može da se nametne i samim time dođe do prilike za postizanje gola.

52' - I Rožman odmah pravi izmjenu. Umjesto Hasića u igru je ušao Kyeremeh.

49' - Zrinjski pravi prvu izmjenu. Povrijeđeni Ćorluka je napustio teren, a u igru je ušao Ćuže.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

45+3' - Završeno je prvo poluvrijeme, Zrinjski ima vodstvo od 2:0.

45+2' - Nova dobra šansa za Zrinjski. Kiš je šutirao, ali je lopta prošla malo pored stative. Sarajevo je sada imalo dosta sreće.

45' - Peljto je pokazao da će se igrati još tri minute sudijske nadokande.

43' - GOOOOOL! Zrinjski je udvostručio vodstvo, a strijelac je Zlomislić! Kiš je uputio odličan centaršut iz slobodnog udarca s lijeve strane, a sve je dobro pratio Zlomislić koji se oslobodio svojih čuvara te zatresao mrežu za veliko slavlje. Njegov prvi pogodak u sezoni.

40' - GOOOOOL! Zrinjski je poveo 1:0, a strijelac je Bilbija! Bio je to dug napad Zrinjskog. Prvo je Ćorluka uputio centaršut, a igrači Sarajeva su izbili loptu. Ipak, u nastavku akcije Memija je nadskočio Hasića te praktično asistirao Bilbiji koji se majstorski snašao i pogodio za 1:0.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

34' - Bilbija nije iskoristio penal! Napadač Zrinjskog je pogodio stativu, a lopta je potom pogodila Rogića te otišla u korner.

33' - Penal za Zrinjski! Ubacio je Ćorluka s desne strane, Rogić loše reagovao, a lopta je došla do Sabljića. Prvi udarac mu je bio blokiran, a onda ga je faulirao Beganović. Sudije Peljto je odmah pokazao na bijelu tačku. Ujedno je Hasiću dao žuti karton zbog prigovora.

29' - Ponovo velika šansa za Sarajevo i opet se istakao golman Marić. Ovaj put je silovito šutirao Hasić s ivice šesnaesterca, ali je Marić odlično intervenisao.

27' - Imamo prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Bilbija.

25' - Prva velika šansa za Zrinjski! Ivančić je ubacio iz slobodnog udarca, Rogić zaplivao u prazno, ali je Aničić u posljednji tren izbio loptu koja je završila za malo pored stative u korneru. Nakon ubacivanja iz kornera, igrači Sarajeva su otklonili opasnost.

22' - Zrinjski je za sada neprepoznatljiv. Ne uspijevaju stvoriti višak u završnicama napada pa ne uspijevaju doći do prilika. S druge strane, Sarajevo je znatno bolje ušlo u meč.

17' - Velika prilika za Sarajevo! Zlomislić je pogriješio, loptu preuzeo Mustafić koji se odlučio odmah na udarac. Šutirao je silovito, ali je Marić bio na mjestu. Čini se kako je Mustafić mogao i bolje reagovati iz ove situacije.

12' - Zlomislić je sada imao dva udarca ka golu Sarajeva. Prvi put je bio izblokiran, a drugi put je lopta otišla pored gola. Ovo je ujedno prvi pokušaj na utakmici.

9' - Na utakmicu su stigle i Horde zla pa je navijački ambijent upotpunjen. Na terenu i dalje nema većih uzbuđenja.

5' - Početno je ispitivanje snaga. Još nema konkretnijih pokušaja da se ugroze golmani na obje strane. Ultrasi su na početku utakmice imali bakljadu, dimnijadu i vatromete.

1' - Počela je utakmica u Mostaru!

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

17:55 - Glavni sudija utakmice je Irfan Peljto (Sarajevo), a pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija je Ermin Sivac (Zenica), a delegat Amir Hadžić (Velika Kladuša).

17:50 - U posljednjem međusobnom duelu odigranom ove sezone na Koševu Sarajevo je slavilo 1:0, baš kao i u aprilu u Mostaru kada su trijumfovali s 3:2. Prije te dvije posljednje utakmice Zrinjski je bio dominantnan u međusobnim okršajima te je slavio u čak pet uzastopnih duela.

17:45 - Sarajevo je u posljednjih pet kola igralo dosta promjenjivo. Upisalo je tri pobjede (Posušje, Tuzla City i GOŠK), remiziralo s Borcem i izgubilo od Veleža. Trenutno se nalaze na četvrtom mjestu Premijer lige BiH.

17:40 - Zrinjski u ovu utakmicu ulazi u dobrom raspoloženju nakon što su krajem novembra i početkom decembra izgubili od AZ Alkmaara i Zvijezde 09. Uslijedila je pobjeda protiv Širokog Brijega u prvenstvu, a onda su u četvrtak odigrali sjajno protiv favorizovane Aston Ville i remijem okončali evropsku avanturu. Trenutno se Plemići nalaze na drugom mjestu Premijer lige BiH sa čak 10 bodova manje od lidera Borca uz susret manje.

17:35 - Stigli su nam i sastavi za današnji derbi. Trener Zrinjskog Mario Ivanković odlučio se za sastav: Marko Marić, Josip Ćorluka, Damir Zlomislić, Franko Sabljić, Tomislav Kiš, Stipe Radić, Matija Malekinušić, Antonio Ivančić, Kerim Memija, Matej Senić i Nemanja Bilbija.

S druge strane, trener Sarajeva Simon Rožman morao je napraviti dvije prinudne izmjene u odnosu na prošlu utakmicu zbog povrede Penarande i suspenzije Radovića. Priliku umjesto njih će dobiti Duraković i Anđušić.

U prvom sastavu su: Lovre Rogić, Elvis Duraković, Renan Oliveira, Ajdin Hasić, Edin Julardžija, Amar Beganović, Marin Aničić, Nemanja Anđušić, Miomir Đuričković, Muhamed Buljubašić i Mirza Mustafić.

17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sarajeva. Susret se igra na Stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru s početkom u 18:00 sati.