Igrač utakmice
113

Musa o čudnom potezu trenera: Moram poštovati njegove odluke, radi sjajan posao

N. M.
Foto: Screenshot/Sport Klub
Foto: Screenshot/Sport Klub
Džanan Musa blistao je večeras u pobjedi Real Madrida nad ekipom Partizana u Euroligi od 91:75, a proglašen je igračem utakmice.
Postigao je 23 poena za 19 minuta na parketu, a iz igre je šutirao gotovo perfektnih 10/11. Uz to je imao 4 skoka i 2 asistencije.

Nakon utakmice je dobio zanimljivo pitanje u zvaničnoj izjavi za Euroligu, pošto je novinara zanimalo kako gleda na odluku trenera Chusa Matea da mu uprkos tome što je briljirao da samo 19 minuta na parketu.

"Krenuli smo jako od početka jer smo znali smo da će Partizan doći sa svim snagama koje ima i igrati najbolje što može. Ponosan sam na saigrače kako su odigrali utakmicu, a trenerove odluke moram poštovati. Kada sam na terenu pokušavam pomoći timu da pobijedi. Sve ostalo je na treneru, a on radi sjajan posao", rekao je Musa.

Bh. košarkaš nikako nije igrao u četvrtoj dionici utakmice, a vrlo lako je mogao doći i do svog rekorda po broju poena na meču Eurolige koji trenutno iznosi 28.

Podsjećamo, ovakva raspodjela minutaže tipična je za trenera Matea i često niti jedan igrač Reala na parketu ne provede preko 20 minuta tokom utakmice. To mu omogućava i sjajna širina u rosteru koju Real Madrid ima.