Plavi "upalili motore"
86

Željezničar pod vodstvom Akrapovića započeo pripreme, na prvom treningu 34 nogometaša

N. M.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Nogometaši Željezničara danas su započeli pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a odradili su prvi trening pod vodstvom novog trenera Brune Akrapovića.

Plavi su trenirali na pomoćnom terenu stadiona Grbavica s umjetnom podlogom, a na prvom treningu su se pojavila čak 34 nogometaša.

Prvi trening su obavili:

Golmani: Vedad Muftić, Ajdin Mulalić.

Odbrana: Edin Cocalić, Dražen Dubačkić, Vahid Selimović, Amar Drina, Marin Galić, Haris Ovčina, Benjamin Šehić, Amar Musić.

Vezni red: Nedim Mekić, Edin Biber, Semir Štilić, Nikola Turanjanin, Harun Karić, Andrija Drljo, Aleksandar Boljević, Hamza Gasal, Mehmed Ćosić.

Napad: Sulejman Krpić, Dženan Haračić.

Trenirali su i juniori Dženan Šabić, Aiman Šemdin, Aldin Efendić, Adel Duškaj, Ali Pašić, Arman Džafo, Ernad Babaluk, Zlatan Zeničanin, Dejan Trapara, Aner Alagić, Malik Kolić, Afan Fočo i Sanin Mešić.

Kako je saopćeno s Grbavice, Joseph Amoah i Abdulmalik AlJaber će se priključiti u narednim danima.

Kratku izjavu je dao novi trener Želje Akrapović, koji je priznao da je i sam iznenađen što je na kraju postao šef struke Plavih.

"Iznenađenje je to i za mene. Prihvatio sam ponudu i došao u Sarajevo na razgovore. Ponosan sam bio da dobijam ponudu od najvećeg kluba u državi. Sretan sam i dat ću sve od sebe da podignem igrače i da napravimo dobre rezultate. Najvažnije je da skupljamo bodove, da izađemo iz ove situacije i da korak po korak idemo prema boljim vremenima", rekao je Akrapović za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

Pripreme će Željezničar obaviti u Sarajevu i Međugorju, a uskoro će biti poznata i imena rivala u pripremnim utakmicama.

Prvi zvanični meč Željezničar čeka 17. februara, kada će na Grbavici u 19. kolu Premijer lige BiH gostovati Zrinjski.