Evropsko prvenstvo
131

Rukometaši BiH odradili posljednji trening pred meč sa Švedskom, raste optimizam u našem taboru

N. K.
(Foto: Klix.ba)
Rukometaši BiH odradili su posljednji trening uoči sutrašnje utakmice 1. kola Evropskog prvenstva protiv selekcije Švedske.
Kako javlja reporter portala Klix.ba s mjesta događaja u Mannheimu, svi igrači su trenirali i raduje vijest da nema povrijeđenih.

Nakon blijedog nastupa na "Yellow Cupu" u Švicarskoj, u našem taboru ipak raste optimizam, te se igrači i stručni štab nadaju mnogo boljim partijama na predstojećem EP-u.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će igrati u grupi E protiv selekcija Švedske, Nizozemske i Gruzije i tražit će historijsku prvu pobjedu na smotrama najboljih evropskih selekcija.

Na prethodna dva Eura naša selekcija je upisala sve poraze, a ove godine imat će priliku konačno upisati pobjedu s obzirom da je Gruzija protivnik "po mjeri".

Duel BiH i Švedske igra se u četvrtak od 20:30 sati, naš nacionalni tim će snage sa Nizozemcima odmjeriti u subotu od 18:00, a posljednje kolo grupne faze BiH igra protiv Gruzije u ponedjeljak, također u 18:00.

Po dvije najbolje selekcije iz svake grupe proći će u narednu fazu takmičenja.

Sve susrete možete gledati u programu Arena Sporta, a utakmice naše reprezentacije ćete moći pratiti i u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Također, dobijat ćete i sve najnovije informacije iz Mannheima vezane za našu selekciju od reportera našeg portala.