U Pino hotelu
37

U Sarajevo stigao generalni sekretar Svjetske muslimanske lige, dočekao ga reis Kavazović

V. K.
Generalni sekretar Svjetske muslimanske lige (MWL- Rabita) Mohammed al-Issa stigao je u posjetu Sarajevu gdje se sastao sa visokorangiranim dužnosnicima Islamske zajednice, ali i političkog života u BiH.

Između ostalog, Al-Issu su u Sarajevu, tačnije u Pino Nature hotelu na Trebeviću koji je ujedno i prvi hotel sa halal certifikatom, dočekali reis Husein ef. Kavazović, predsjednik Sabora Islamske zajednice Edhem Bičakčić, ali i zamjenik Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić.

Generalni sekretar Svjetske muslimanske lige (MWL- Rabita) Mohammed al-Issa predvodi delegaciju visokih zvaničnika tokom posjete lokacijama genocida u Srebrenici i logoru smrti u Auschwitzu u Poljskoj.

Ova posjeta je posebno značajna, jer je Mohammed al-Issa jedan od utjecajnijih ličnosti u islamskom svijetu, predvodnik umjerenih islamskih učenjaka te bivši ministar pravde Saudijske Arabije. Al-Issa je priznat i na Zapadu, gdje je priznat kao borac protiv ekstremizma i radikalizma.

Al-Issa je i 2020. godine predvodio delegaciju islamskih učenjaka u posjetu Srebrenici gdje je također odao počast žrtvama genocida u Memorijalnom centru u Potočarima.