Kriza na Koševu
249

Mirvić otklonio sve dileme o promjenama u Sarajevu: Fokus je prema naprijed

N. Kustura
Ismir Mirvić (Foto: FK Sarajevo)
Ismir Mirvić (Foto: FK Sarajevo)
Navijači Sarajeva su s pravom ogorčeni nakon posljednjih rezultata Bordo tima te nerijetki pozivaju i na ostavke šefa stručnog štaba Simona Rožmana i sportskog direktora Senijada Ibričića, a posljednju riječ imat će predsjednik kluba Ismir Mirvić.
Upravo s pitanjem o mogućim promjenama i otkazima kontaktirali smo Mirvića koji nam je kategorično rekao da većih izmjena neće biti nakon današnjeg lošeg rezultata u Ugljeviku gdje je Sarajevo izgubilo rezultatom 1:0.

"Fokus je isključivo prema naprijed. Stručni štab i igrači imaju punu podršku kluba. Samo hrabro i odlučno", rekao je Mirvić kratko za portal Klix.ba.

Ujedno su ove riječi potvrda današnje svojevrsne poruke koju je Mirvić uputio preko društvenih mreža odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u Ugljeviku.

"Glavu gore", napisao je tada prvi čovjek kluba s Koševa uz fotografiju zagrljenih igrača Bordo tima.

Inače, Sarajevo već u srijedu očekuje novi izazov budući da će u Banjoj Luci igrati prvu utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca.

Žestok ritam izabranici Simona Rožmana zaključit će u narednu nedjelju kada će na Grbavici igrati veliki gradski derbi protiv Željezničara, a navijači očekuju da će se njihovi ljubimci upravo na ovim susretima iskupiti za posljednje loše rezultate.