Kup BiH
0

Tok utakmice: Borac - Sarajevo 0:0

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Borca i Sarajeva večeras od 18:30 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci odigrali su prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
90+8' - Kraj utakmice! Uzbudljiva nogometna predstava u kojoj su nedostajali samo golovi. Revanš će dati odgovor ko će u polufinale Kupa BiH.

90+7' - Dvostruka izmjena u Sarajevu. Izlaze Radović i Julardžija, a ušli su Duraković i Aničić.

90+3' - Solidna prilika za Borac, ali je večeras sjajni Iliev bez problema ukrotio loptu koju je uputio Vranješ.

90' - Igrat će se još šest minuta sudijske nadoknade.

90' - Izmjena u Sarajevu. Umjesto Renana u igru je ušao Čataković.

88' - Jedan od pokušaja Borca. Kvržić je ubacio s desne strane, ali je Vranješ bio potom neprecizan.

80' - Nakon što se situacija smirila, Peljto je podijelio čak šest žutih kartona. Dobili su ih Đuričković, Renan, Hasić, Lukić, Kvržić i Herrera.

78' - Prekid je sada zbog haosa koji je nastao na terenu! Nije se znalo ko koga udara, a u teren su ušli i rezervni igrači. Pune ruke posla sada za sudiju Peljtu.

71' - Marinović je sada odlučio u potpunosti promiješati karte. Iz igre su izašli Blagaić, Makarić i Jurilj, a ušli su Vranješ, Lukić i Hrelja.

69' - Sada je i Rožman napravio dvostruku izmjenu. Izašli su Mehmedović i Anđušić, a ušli su Buljubašić i Hasić.

65' - Velika šansa za Borac! Vuković je ponovo pobjegao Kyeremehu i došao do peterca. Uputio je udarac, ali je Iliev fantastično odbranio pa je ostalo 0:0.

63' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici. Vuković je pobjegao Kyeremehu, a ovaj ga je srušio s leđa pa je zasluženo dobio javnu opomenu.

57' - Dvostruka izmjena kod Borca. Iz igre su izašli Terzić i Kulašin, a ušli su Nišić i Vuković.

55' - Atraktivan sada pokušaj Penarande, ali lopta odlazi daleko od gola. Daleko slabiji je intenzitet u drugom dijelu u odnosu na prvo poluvrijeme.

50' - Oprezan početak prvog poluvremena. Još čekamo na pravo uzbuđenje.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Poluvrijeme u Banjoj Luci! Bilo je zanimljivih situacija i pred jednim i drugim golom, ali se mreže nisu tresle.

40' - U nekoliko navrata su se sada tražili penali. Prvo su igrači Sarajeva dva puta tražili udarac s bijele tačke, a onda i igrači Borca, a sva tri puta zbog igranja rukom u svom šesnaestercu. Ipak, Peljto je svaki put odmahnuo i samo pokazao da se igra nastavi.

35' - Ulazimo u finiš prvog poluvremena. Sarajevo je zaprijetilo u nekoliko navrata, ali je odbrana Borca bila na nivou, dok je Borac uzvratio udarcem Blagaića iz slobodnog udarca.

27' - Ponovo sjajna šansa za Sarajevo! Julardžija je fenomenalno uposlio Kyeremaha koji se sjurio ka golmanu. Uputio je potom udarac, ali je Milošević odbranio uz pomoć prečke. Gledamo sjajnu utakmicu, samo nedostaju golovi.

25' - Odlična šansa za Sarajevo! Penaranda je sjajno uposlio Renana koji je pobjegao svojim čuvarima. Ipak, Brazilac je loše šutirao lijevom nogom i lopta je otišla daleko pored lijeve stative.

21' - Ponovo je Borac opasno zaprijetio. Kvržić je bio usamljen nakon kornera, ali je loptu poslao malo iznad prečke. Ovo su trenuci utakmice koji pripadaju banjalučkom timu.

20' - Najbolja prilika na utakmici! Matanović je pogriješio, a lopta je došla do Grahovca koji je nešto lošije šutirao pa je dobro postavljeni Iliev uhvatio loptu.

19' - Sada se igra uglavnom na sredini trenera. Inače, grupa navijača Borca na zapadnoj tribini je priredila poseban doček sportskom direktoru Sarajeva Senijadu Ibričiću. Grupa navijača izradila je zastavu s njegovom izjavom i istakla je na zapadnoj tribini odmah pored svečane lože gdje, između ostalih, budu i delegacije gostujućih ekipa.

15' - Kratki prekid nakon što se povrijedio golman Milošević. Na njega je naletio Penaranda, a u teren je morala ljekarska služba kako bi se golmanu Borca ukazala pomoć.

10' - Dobra šansa za Sarajevo! Penaranda je sjajno probio po lijevoj strani te je odlučio da uposli Renana koji je bio na drugoj stativi, ali je odbrana Borca u posljednji tren spasila i izbila loptu u korner.

5' - Najvatreniji navijači FK Sarajevo Horde zla već su ušli na stadion, što je znatan napredak u odnosu na ranije susrete kada su znali na mečeve stizati i na poluvremenu.

3' - Makarić sada uzvraća dobrim udarcem, ali je Iliev bio spreman. Otvoren početak utakmice na obje strane.

2' - Solidan pokušaj Anđušića. Nakon što ga je Penaranda uspio uposliti, Anđušić se odlučio za udarac, ali je lopta otišla malo pored gola. Inače, Borac ima veliku podršku s tribina, dok Horde zla još nisu stigle na stadion.

1' - Počela je utakmica u Banjoj Luci!

18:25 - Glavni sudija današnjeg meča je Irfan Peljto (Sarajevo), a pomoćnici su mu Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Davor Beljo (Mostar). Četvrti sudija je Miloš Gigović (Bosanska Gradiška), delegat je Dragomir Đajić (Istočna Ilidža), a posmatrač suđenja Dalibor Drašković (Istočno Sarajevo).

18:20 - Oba međusobna prvenstvena duela u ovoj sezoni okončana su rezultatom 1:1, a prije toga je Borac slavio 1:0 na domaćem terenu. Međutim, Sarajevo je prije dvije godine ostvarilo pobjedu protiv Borca u gostima rezultatom 3:1 pa se i večeras sigurno može očekivati dobra partija oba tima.

18:15 - Za razliku od Borca, Sarajevo je loše ušlo u proljetni dio polusezone. Prvo su nakon boljeg izvođenja penala jedva prošli drugoligaša Slobodu u osmini finala Kupa BiH, a onda su doživjeli dva poraza od Širokog Brijega i Zvijezde 09 pa se dobar rezultat večeras nameće kao imperativ pred Rožmanov tim.

18:10 - Borac je vrlo dobro otvorio proljetni dio polusezone. Nakon što su iz osmine finala Kupa BiH izbacili Zvijezdu 09, osvojili su četiri boda u prvenstvu pobjedom nad Tuzla Cityjem te remijem protiv Veleža u gostima.

18:05 - Treneri su odabrali sastave za današnju utakmicu. Šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović se odlučio za sastav: Marko Milošević, Ranko Jokić, Juraj Maks Ćelić, Alen Jurilj, Milan Makarić, Srđan Grahovac, Sebastijan Kardona Herera, Zoran Kvržić, Jakov Blagaić, Enver Kulašin i Vasilije Terzić.

Trener Sarajeva Simon Rožman napravio je čak pet promjena u odnosu na nedavnu prvenstvenu utakmicu protiv Zvijezde 09. U prvoj ekipi sada nisu Aničić, Buljubašić, Mustafić, Ziljkić i Hasić, a svoje mjesto u startnih 11 našli su Soldo, Julardžija, Mehmedović, Penaranda i Anđušić.

Od prve minute za Sarajevo igrat će: Dejan Iliev, Marko Matanović, Eldar Mehmedović, Renan de Oliveira, Adalberto Penaranda, Kyeremeh Francis, Edin Julardžija, Slaviša Radović, Vinko Soldo, Nemanja Anđušić i Miomir Đuričković.

18:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 18:30 sati.