Nakon tužnih vijesti
64

Nogometna javnost se oprašta od Elvedina Begića, oglasili se Džeko, Zeljković, NS BiH...

D. P.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Nogometna javnost u Bosni i Hercegovini oprašta se od nekadašnjeg predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Dine Begića koji je preminuo danas u 64. godini.

Begić, koji je bio na čelu Nogometnog saveza BiH od 2012. do 2021. godine i za čijeg je mandata reprezentacija BiH izborila jedini nastup na nekom velikom takmičenju, preminuo je danas u Sarajevu.

Odmah su uslijedili brojni komentari i reakcije nogometne javnosti iz naše zemlje, a najpopularniji sportaši i klubovi opraštaju se od čovjeka koji je veći dio svog života proveo u nogometu.

Nogometni savez BiH objavio je saopćenje za javnost u kojem se izražava saučešće porodici i prijateljima Elvedina Begića, dok je njegov nasljednik na čelu saveza Vico Zeljković poručio da je Begićevim odlaskom nogometna zajednica u našoj zemlji ostala bez vrijednog radnika.

"Danas smo primili tužnu vijest o smrti nekadašnjeg predsjednika NS BiH gospodina Elvedina Begića. Na toj poziciji je uradio mnogo dobrih stvari za nogomet Bosne i Hercegovine, a ostat će upamćen kao predsjednik za čijeg mandata je izboren prvi plasman reprezentacije na neko veliko takmičenje. Njegovim odlaskom nogometna zajednica u BiH je ostala bez vrijednog sportskog radnika. Porodici i prijateljima gospodina Begića izražavam najdublje saučešće", izjavio je Zeljković.

Odmah se oglasio i Edin Džeko koji je objavio Instagram story podijelivši tužnu vijest, dok je Emir Spahić među prvima reagovao nakon što je saznao za Begićevu smrt.

"Hvala ti na svemu Dinči! Hvala ti predsjedniče! Da ti Allah dragi podari širok džennet", poručio je Emir Spahić na društvenim mrežama objavivši fotografiju sa Seadom Kolašincem i Dinom Begićem.

Oglasili su se Željezničar, Velež, TOŠK, Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo...

Podsjetimo, Dino Begić je izabran na funkciju predsjednika Nogometnog saveza BiH 2012. godine, a bio je član i Komiteta za normalizaciju NS BiH. Obavljao je i funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.