Prijateljska utakmica
110

Engleska ostala bez pet važnih igrača za duel sa Zmajevima, odabran je i novi kapiten

N. K.
Kane će biti na klupi, Saka van rostera (Foto: EPA-EFE)
Kane će biti na klupi, Saka van rostera (Foto: EPA-EFE)
Sjajni Bukayo Saka i John Stones propustit će sutrašnju prijateljsku utakmicu Engleske protiv Bosne i Hercegovine, dok će Kieran Trippier biti kapiten, javljaju britanski mediji.
Harry Maguire, Luke Shaw i Anthony Gordon također neće biti dostupni za prvu pripremnu utakmicu za Euro ostavljajući selektora Garetha Southgatea s glavoboljom.

Stones i Saka trenirali su danas s ekipom, ali će propustiti prijateljsku utakmicu na St James' Parku.

"John se javio malo kasnije pa nije radio s nama, slijedit će individualni program. Bukayo je dobro, sutra će se odmoriti i trebao bi biti dostupan do petka", rekao je Southgate na današnjoj konferenciji za medije.

Maguire i Shaw su ozbiljna briga uoči Eura u Njemačkoj. Prvi je propustio zadnjih pet sedmica sezone, a probleme ima i Shaw. Gordon je u međuvremenu propustio Newcastleovu posljednju utakmicu sezone zbog povrede sa zglobom i još se nije vratio.

U međuvremenu, Harry Kane neće započeti protiv BiH jer je trenirao cijelu sedmicu nakon što je propustio tri susreta Bayerna zbog povrede leđa, a Trippier bi trebao biti kapiten ekipe.

Kobbie Mainoo, Kyle Walker i Phil Foden tek se trebaju pojaviti u kampu nakon finala FA Cupa prošlog vikenda, dok će Jude Bellingham biti još jedan igrač koji će kasnije doći u kamp.

Engleska se u petak suočava s Islandom u posljednjoj pripremnoj utakmici prije odlaska u Njemačku i utakmice sa Srbijom 16. juna.

Ali prvo, Southgate želi da njegova kombinovana ekipa pruži snažnu igru ​​i dobar rezultat protiv BiH.

"Ograničenja su realna. Četvorica-petorica još nisu s nama. Ali to je normalno. U Kataru nismo imali nikoga do pet dana prije prve utakmice. Postoji veliki fizički aspekt onoga što gledamo. Želimo vidjeti neke kombinacije i igrače na različitim pozicijama. Bit će važni igrači s manje nastupa koji igraju u briljantnoj atmosferi. Svidjelo mi se kako su trenirali. Također briljantan mentalitet. Rezultati su uvijek važni. Za mene se radi o dobroj igri i izgradnji onoga što smo radili sljedećih pet ili šest sedmica. Do finala su još 43 dana, neće svaki dan biti sjajan, niti će svaki sat biti savršen. Ali mi radimo na principima i sutra je prvi aspekt koji će to pokazati javnosti", poručio je Southgate.

Podsjetimo, utakmica između Engleske i BiH igra se sutra s početkom u 20:45 sati.