Nakon četiri godine
253

Bičakčić se vratio među Zmajeve: Vatra koja gori kad se predstavlja država je i dalje tu

N. K.
Ermin Bičakčić (Foto: Screenshot/NS BiH)
Ermin Bičakčić (Foto: Screenshot/NS BiH)
Defanzivac Eintracht Braunschweiga Ermin Bičakčić se nakon četiri godine ponovo našao na spisku "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za nacionalni tim je debitovao 2013. godine na Koševu protiv SAD-a te je bio dio tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Protiv Poljske je 2020. godine odigrao utakmicu nakon koje ga zbog problema s povredama među Zmajevima nije bilo sve do ovog okupljanja, a prije dva dana je u Newcastleu protiv Engleske odigrao 72 minuta i bio jedan od zapaženijih pojedinaca na terenu.

Ermin ističe da mu veliku čast pričinjava povratak u reprezentaciju i da će jedan od ciljeva ovog tima biti da se podigne atmosfera u našoj selekciji. Također kaže da želi da prenese svoje iskustvo na mlađe igrače i na taj način pomogne ekipi.

"Vratiti se u reprezentaciju je velika čast i drago mi je da sam ponovo dio svega ovoga. Mislim da je pred nama dosta posla i da pritisak treba da bude pozitivan. Moramo da damo sve od sebe da ispunimo svoje ciljeve, a prvi je da stvorimo dobru atmosferu, da se vrati nada svim navijačima, ali i nama, i dat ćemo sve od sebe da to ispoštujemo. Sada sam jedan od starijih igrača, ali je uvijek čast, kao i kad sam prvi put došao ovdje. Takav je osjećaj i danas, tu se ne mijenja ništa, ta vatra koja gori kad se predstavlja država je uvijek tu", rekao je Bičakčić za zvanični sajt NS BiH.

Narednu priliku za nastup u dresu BiH imat će u nedjelju kada će Zmajevi igrati prijateljsku utakmicu protiv Italije.