Perspektivni bh. trener
148

Denis Ćorić napustio Posušje, najbliži je preuzimanju klupe Željezničara

D. P.
Ćorić je sjajno vodio ekipu Posušja (Foto: T. S./Klix.ba)
Ćorić je sjajno vodio ekipu Posušja (Foto: T. S./Klix.ba)
Jedan od najtraženijih mladih nogometnih stručnjaka u Bosni i Hercegovini Denis Ćorić napustio je Posušje i veoma je blizu preuzimanja klupe Željezničara.

Ćorić (46) već godinama važi za jednog od najboljih domaćih stručnjaka, a prošle sezone odradio je sjajan posao s Posušjem.

Rođeni Mostarac je odlučio danas sporazumno raskinuti saradnju s hercegovačkim timom kojeg je vodio u proteklih pola godine.

"Ovim putem obavještavamo javnost i sve navijače našeg kluba da su Denis Ćorić i HŠK Posušje postigli sporazumni raskid suradnje. Denisu se zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere", saopćeno je iz Posušja.

Time se otvorila mogućnost preuzimanja Željezničara pošto je upravo Ćorić glavni kandidat za klupu Plavih nakon što je okončana turbulentna sezona na Grbavici.

Kako saznaje Klix.ba, naredne sedmice će novo rukovodstvo kluba potvrditi ime novog sportskog direktora, a onda će na glasanje doći i imenovanje Ćorića za novog trenera na Grbavici.

Ćorić je trenersku karijeru počeo u omladinskim kategorijama Širokog Brijega, gdje je kasnije radio i kao trener seniora, a vodio je još Posušje u dva mandata i GOŠK iz Gabele.