Performans i s ljiljanima
1.3k

"Jedna si jedina" odjekivalo stadionom u Empoliju, Zmajevi imaju veliku podršku protiv Italije

D. P.
Velika podrška Zmajevima (Foto: Screenshot)
Velika podrška Zmajevima (Foto: Screenshot)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20:45 igra prijateljsku utakmicu u Italiji protiv zemlje domaćina, a tu ima veliku podršku navijača koji su stigli kako bi bodrili Zmajeve.

Reprezentacija BiH igra svoj drugi meč otkako je Sergej Barbarez stigao na klupu Zmajeva, a nakon poraza od Engleske, ponovo je rival jedna reprezentacija koja spada u samu "kremu" evropskog nogometa.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, duel na stadionu Carlo Castellani u Empoliju privukao je pažnju gledatelja, a podršku imaju i Zmajevi jer je nekoliko stotina naših navijača stiglo na tribine.

Prije početka utakmice, a tokom izvođenja himni, s tribina je zagrmilo "Jedna si jedina", a navijači BiH priredili su i performans sa zastavama s ljiljanima.

Lijepu scenu vidjeli smo i prije početka utakmice kada su igrači BiH i Italije priredili špalir kadetskoj U-17 reprezentaciji Azzurra koji su osvojili titulu prvaka Evrope na krilima Milanovog napadača Francesca Camarde. Upravo je Camarda dobio najeveće ovacije po ulasku na stadion.