Novi trener Plavih
201

Ćorić: Gledat ćete čvrstog i borbenog Želju, budite sigurni da će biti tako

N. M.
Denis Ćorić je na Grbavicu stigao nakon rastanka s Posušjem (Foto: Adem Ćatić/fkz.ba)
Denis Ćorić je na Grbavicu stigao nakon rastanka s Posušjem (Foto: Adem Ćatić/fkz.ba)
Četrdesetšestogodišnji stručnjak Denis Ćorić je danas zvanično postao novi trener FK Željezničar, u koji je došao nakon raskida saradnje s Posušjem.
S Posušjem je u prošloj sezoni Ćorić napravio sjajan posao osvojivši peto mjesto na tabeli, zbog čega je zvanično proglašen najboljim trenerom lige na manifestaciji Kristalnih 11.

Kratkom izjavom se Ćorić predstavio navijačima Željezničara nakon potpisa jednogodišnjeg ugovora s klubom s Grbavice, s mogućnošću produženja istog za još jednu sezonu.

"Pozdravljam sve navijače Želje i poželio bih nam mnogo sreće u periodu koji je ispred nas. Kada sam ulazio ovdje u Plavi salon osjetio sam energiju i želju, a vidio sam i o kakvom se klubu radi i to je velika odgovornost za mene", rekao je Ćorić za zvaničnu stranicu kluba.

Prisjetio se ranijih dolazaka i gostovanja na Grbavici s drugim klubovima, a otkrio je šta je govorio svojim nogometašima tada.

"Kada sam dolazio ranije ovdje da igram s ekipama protiv Želje, govorio sam momcima - 'Uživajte u atmosferi i svemu ovome'. Tako i sada želim navijačima Želje da uživaju u svemu ovome, da dolaze s osmijehom na stadion. Nisam trener koji će davati bombastične izjave, ali slobodno mogu reći da ćete gledati čvrstog i borbenog Želju, s puno htijenja i želje jer ovaj klub i navijači to zaslužuju. Budite sigurni da će biti tako", dodao je Ćorić.

Kako saznajemo, Ćorić bi prozivku nogometaša Željezničara za početak priprema za narednu sezonu trebao obaviti krajem juna. Prvih deset dana priprema će Plavi provesti u Sarajevu, a onda će putovati na glavni dio priprema na Zlatibor.

Nova sezona Wwin lige BiH počinje 3. augusta.