Zadovoljna svojom odlukom
50

Nije ni tražila muškarca: Naomi Campbell potvrdila da je kćerku i sina dobila uz pomoć surogat majke

L. R.
Naomi Campbell (Foto: EPA-EFE)
Naomi Campbell (Foto: EPA-EFE)
Naomi Campbell nedavno je potvrdila da je sina i kćerku dobila uz pomoć surogat majke.
U intervjuu za Time, slavna manekenka je otkrila da nikada nije ni tražila muškarca s kojim bi imala djecu.

Prvo dijete dobila je 2021. godine, kada je imala 50 godina i tada je s njom pozirala za naslovnicu Voguea. Manekenka je ponovo šokirala javnost kada je 2023. godine iznenada objavila rođenje drugog djeteta.

Ranije je priznala da njena djeca nisu usvojena, ali sada je pojasnila da zapravo nije bila ni trudna. Ističe da su joj djeca glavni prioritet i da se zbog toga plaši svoje budućnosti. Naomi je objasnila i da nikada nije tražila oca za svoju djecu i da je sretna što je samohrana majka.

Inače, kada je ona objavila rođenje drugog djeteta, to je potaknulo glasine o surogat majki, budući da manekenka nekoliko mjeseci ranije nije imala trudnički stomak.

Naomi je također govorila o svojoj zabrinutosti da mlađe generacije nisu zainteresirane za rađanje djece i inzistirala je na tome da se roditeljstvo uvijek isplati, bez obzira koliko teške okolnosti bile.

Čula sam da puno mladih djevojaka govori da je preskupo imati djecu i da ih možda ne žele, a ja sam rekla: 'Predomislit ćete se. Htjet ćete biti majke'. Razumijem da je ekonomski teško, ali moja mama nije imala ništa i uspjela je. Vrijedno je toga. To je tako nevjerovatno", rekla je ona.