Na ulicama Minhena
26

Slovenci šalom o ćevapima željeli ismijati Srbijance, a zna se ko je najviše "povrijeđen"

D. P.
Prozivka za ćevape (Foto: Blaž Budja/RTV SLO)
Prozivka za ćevape (Foto: Blaž Budja/RTV SLO)
Nogometaši Slovenije i Srbije danas su remizirali (1:1) na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a utakmica je odigrana u odličnoj atmosferi i bez ikakvih problema s obje strane.

Regionalni derbiji navikli su nas i na gore stvari od sitnih provokacija koje smo danas vidjeli u Minhenu, tako da je utakmica između Slovenije i Srbije prošla u najboljem redu.

Slovenci su imali vodstvo protiv Srbije do 96. minute utakmice, ali je onda Luka Jović pogodio nakon posljednjeg kornera na utakmici za konačnih 1:1. Tada je nastala ludnica na tribinama među navijačima Srbije.

Vatreno u Minhenu bilo je tokom cijelog dana, a po gradskim trgovima navijači obje selekcije priredili su sjajnu atmosferu. No, jedna šala privukla je pažnju i postala viralna na društvenim mrežama.

Slovenci su na utakmicu donijeli transparent s natpisom "Kranjska kobasica je bolja od ćevapa", čime su htjeli na simpatičan način bocnuti Srbijance.

No, naravno, ta šala je na društvenim mrežama najteže pogodila Bosance i Hercegovce, ponosne na svoj jedinstveni i neponovljivi ćevap.

Kada je u pitanju sam teren, pred Slovencima i Srbijancima je još po duel u posljednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva u kojem oba tima imaju svoju računicu i mogu proći dalje, ali i ispasti. Slovenija je na drugom mjestu grupe s dva boda, dok je Srbija posljednja s jednim bodom.