Zaintrigirao mnoge
0

Nogometaš Srbije začudio ritualom pred mečeve na Euru, odbio ga je objasniti

N. M.
Nogometni reprezentativac Srbije Veljko Birmančević začudio je sve svojim neobičnim ritualom uoči utakmica, a koji nije želio zaobići ni na Evropskom prvenstvu.
Bio je Birmančević na klupi za obje utakmice Srbije na Euru, i protiv Engleske (1:0) i protiv Slovenije (1:1), a oba puta je uoči utakmice na teren izlazio bos.

Izuvao je Birmančević kopačke i skidao štucne pa bosonog hodao po travnjaku stadiona, a o tome šta postiže takvim ritualom, zanimljivo, nije htio ni govoriti.

"To radim i u klubu. To se ne otkriva, ne želim da otkrijem", kratko je Birmančević rekao na konferenciji za medije na pitanje novinara o ritualu.

Srbija svoj naredni meč na Euru igra u utorak protiv Danske, kada će tražiti pobjedu za plasman u osminu finala takmičenja.

"Igrao sam u Švedskoj, znam kako razmišljaju Skandinavci, igraju odličan nogomet, taktički su dobro postavljeni, u svakom momentu znaju šta rade, ali nama nema opcija za komfor. Došli smo do zida, nema nazad i može samo naprijed. Ako hoćeš naprijed, moraš da pobijediš, a kako će to biti, koji dio taktički, to ne mogu da otkrivam. Mnogo smo naučili iz ove dvije utakmice, spremni smo da damo sve za Srbiju i za navijače koji su došli da nas podrže", rekao je napadač Srbije.

Inače, Birmančevivć će ovog ljeta promijeniti klub jer će iz Toulousea preći u prašku Spartu, koja je za njegov transfer platila 2,3 miliona eura.