Stigao odgovor Konakovića
71

Dodik najavio "ekskluzivan" snimak Konakovića iz Luksemburga, pa objavio insert iz filma

N. Ž.
Elmedin Konaković, Milorad Dodik
Elmedin Konaković, Milorad Dodik
Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković upustili su se u još jedan svojevrsni "duel" na društvenim mrežama.

Konaković se nalazi u Luksemburgu na sastanku ministara vanjskih poslova EU i zemalja Zapadnog Balkana, a Dodik je na društvenim mrežama sinoć najavio da će objaviti "ekskluzivan" snimak ministra vanjskih poslova BiH s ovog sastanka.

Konaković je ubrzo odgovorio na društvenoj mreži Facebook, rekavši kako "ne smije" objaviti snimak iz Luksemburga.

"Bilo bi baš dobro da Dodik objavi 'ekskluzivni snimak' mog nastupa u Luksemburgu i šta sam govorio na sastanku sa ministrima vanjskih poslova EU, al’ ja mislim da neće i da ne smije.

Ne smije iz dva razloga, jedan je jer će cjelokupna javnost u BiH jasno čuti kako on kotira u EU i kakva je štetočina, a drugi je što će u veoma loš položaj staviti špijuna koji snima sastanke, a špijun mu svakako stoji za nijansu bolje od njega u krugovima EU", objavio je Konaković.

Ipak, Dodik nije objavio nikakav snimak iz Luksemburga, već je na svom X profilu objavio insert iz filma "Tri karte za Hollywood".

U sceni koju je Dodik objavio, glumac Velimir Bata Živojinović kaže: "Ja Rusiju sanjam svaku noć."

Predsjednik manjeg bh. entiteta je aludirao na česte Konakovićeve izjave da su za situaciju u Bosni i Hercegovini krivi političari pod malignim ruskim utjecajem.