Novi trener Plavih
4

Ćorić predstavljen na Grbavici: Ne želim davati bombastične izjave, samo red, rad i disciplina

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Novi trener sarajevskog Željezničara Denis Ćorić je danas predstavljen kao novi trener kluba sa Grbavice, a na prvom obraćanju medijima je istakao da bi pored sebe volio imati ljudske i igračke veličine poput Edina Cocalića i Semira Štilića.

Neće se žuriti sa kompletiranjem ekipe, a danas se očekuje dolazak još tri novajlije u klubu sa stadiona Grbavica.

"Nadam se da ćemo naći najbolje rješenje, ja kao trener bih volio da imam takve ljudske veličine poput Cocalića i Štilića, sigurno je da će nam u budućnosti pomoći. Što se tiče plana priprema, današnjom prozivkom ulazimo u sezonu, u hodu kompletiramo ekipu, nećemo žuriti, tri-četiri igrača su s nama, ali polako pravimo ekipu i nadam se da će to sve biti dobro", rekao je Ćorić te zatim dodao:

"Što se tiče Bože, od danas je naš igrač, tokom dana će biti obavljen dolazak još tri igrača. Ne želim nikakve bombastične izjave niti ćete to od mene čuti. Želim maksimalan i profesionalan odnos i rad, red i disciplinu te da budemo bolji nego prošle sezone. Ne bih se vraćao na to, ali želim da gledamo Želju boljeg i čvršćeg te hrabrijem i ja vjerujem da ćemo to ostvariti uz dobar rad. Ako se to posloži, napravit ćemo dobre stvari. Ne želim da obećavam nešto, ali vrijeme će pokazati gdje će nas ovo odvesti".

Ćorić je istakao da ne želi kvantitet nego kvalitet i da zajedno u saradnji sa svima u klubu želi napraviti boljeg Želju.

"Poznajem cijelu ligu vrlo dobro i ovi igrači koji su tu, a i oni koji će se tokom dana predstaviti, dokazati meni i stručnom štabu te navijačima i svima. Gledat ćemo u hodu da kompletiramo ekipu, razgovaramo s dosta igrača, ne želimo žuriti. Ne želim kvantitet nego kvalitet, ali u skladu sa svojim mogućnostima, nismo izašli u Evropu pa je teško privući nekog mlađeg igrača. U komunikaciji sam sa svima u klubu 24 sata dnevno, trebat će nam vremena, ja kao trener znam ko je Željo i pokušat ćemo što je moguće prije da napravimo Želju koji je prepoznatljiv i koji znaju nositi dres Želje, vidjet ćemo sve ostalo", poručio je novi trener Plavih koji je istakao da je prije dolaska u Sarajevo kontaktirao bivšeg trenera Želje Dinu Đurbuzovića.

"Hvala Dini Đurbuzoviću na onome šta je napravio za Želju, prvo što sam uradio je da sam ga nazvao i rekao da želim sjesti sa njim kad dođem na Grbavicu. On je vojnik kluba koji će nama biti na raspolaganju 24 sata za savjet. On u sebi nosi DNK Želje. Sa Dinom imam dogovoren ručak ili večeru kroz koji dan i radujem se tom susretu", dodao je.

Komentarisao je i nevjerovatnu situaciju u bh. nogometu gdje je čak osam od deset trenera napustilo klubove koje su vodili prethodne sezone.

"Što se tiče smjene trenera koji su napravili zapažene rezultate, znamo svi da su bili prvaci i osvojili Kup te izašli u Evropu, BiH ima ružan trend mijenjanja trenera, ali za ozbiljan rezultat treba vremena. Možemo se vratiti prije dvije-tri godine i Sergeja Jakirovića u Zrinjskom, znamo šta je napravio. Ja cijenim trenere koji rade u BiH, ne samo u Wwin ligi nego i u Prvoj ligi Federacije BiH i Prvoj ligi Republike Srpske. Treba nam dati vremena i nadam se da će se to promijeniti te da treneri imaju trend", dodao je Ćorić i otkrio kako će mu izgledati stručni štab.

"Što se tiče stručnog štaba, tu je s nama Adnan Gušo i Omer Joldić. Sa mnom dolazi Toni Kovač koji je radio u Posušju, Admir Derviši ima fenomenalne rezultate u omladinskoj školi, trebamo dati priznanje i trenerima kao i igračima. Kolega je odličan trener što će pokazati u dogledno vrijeme. Almir Seferović je kondicioni trener, a Jasmin Krajina analitičar i to je sve što se tiče stručnog štaba".

Podsjetimo, novi trener Plavih Denis Ćorić danas će održati i prvu prozivku nogometaša za sljedeću sezonu.