Sportski direktor Plavih
286

Rahimić: Dok smo mi tu, neke stvari se neće raditi, imamo čak 42 igrača na platnom spisku

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sportski direktor Željezničara Elvir Rahimić je na današnjoj press konferenciji istakao da će Edin Cocalić i Semir Štilić biti dio Plavih s Grbavice, ali na različitim funkcijama.
Istakao je da je glavni cilj stabilizacija kluba te da je situacija koju su zatekli prilikom dolaska u klub jako loša.

"Obavili smo razgovor sa svim igračima pogotovo sa starijim, mogu reći legendama kluba. Uz jedan dogovor i odličan razgovor s njima smo odlučili da budu dio nas i budućnosti. Cocalić i Štilić će ostati i biti dio nas, vidjet ćemo gdje najviše mogu da pomognu. Oni su dio nas, ako Bog da svi zajedno da napravimo onaj cilj koji je pred nama i po šta smo svi došli", rekao je Rahimić i dodao:

"Želimo stabilizaciju kluba na svim mogućim frontovima. Dok smo mi tu neke stvari se neće raditi, pokušat ćemo sve da vratimo Želju gdje treba da bude. Želimo u bliže vrijeme da vidimo evropskog Želju, trebat će nam vremena, ovo što smo zatekli u klubu nije dobro uopšte, ali zato smo tu da napravimo jedan dobar fundament za dobru budućnost koja će nam dati veliki uspjeh. Naši navijači su željni evropskih utakmica, a Grbavica i iskreni navijači to zaslužuju".

Dodao je da će igrači koji nisu opravdali očekivanja napustiti redove kluba sa Grbavice te istakao da trenutno imaju čak 42 igrača na platnom spisku.

"Svaki dan obavljamo razgovore s igračima, a oni koji nisu opravdali očekivanja će napustiti Grbavicu. Ima 42 igrača na platnom spisku, ne želimo ulaziti u to ko je to pravio, ali ćemo to smanjiti na 20. Obavljamo razgovore sa svima, želimo da stručni štab to odluči, oni koji zaslužuju će ostati, a oni koji ne zaslužuju neće biti dio nas", poručio je sportski direktor Plavih i osvrnuo se na status Dine Đurbuzovića.

"Đurbuzović je legenda kluba, ostat će sa nama u ulozi savjetnika, svi ti ljudi koji nešto znače i koji su dali klubu će ostati dio nas", dodao je.

Posebnu pažnju je posvetio omladinskom pogonu te istakao da odatle treba da se crpe igrači za prvi tim.

"Omladinski pogon je osnov gdje vidimo Željezničar, moramo da crpimo igrače iz naše škole, sad je prioritet prva ekipa i da to stabilizujemo te da napravimo kostur. Fokusirani smo svi na to jer to nam daje rezultat i sve nas to drži. Doći će vrijeme i za Akademiju, tu je stanje katastrofalno, moramo napraviti sistem rada odakle ćemo crpiti naše talente te se nadam da će najbolji talenti iz BiH biti kod nas u našoj školi nogometa jer je to osnov prve ekipe", kazao je Rahimić i najavio veliki transfer Plavih s Grbavice.

"Željo je veliki klub i odavde treba da se prave veliki transferi, očekujemo jedan takav transfer, nadamo se da će biti, velika je vjerovatnoća da će se to desiti i nadam se da će tako i da bude", dodao je.