Stiže iz Igmana
58

Aktivan dan na Grbavici: Željezničar predstavio Ivana Đorića kao novo pojačanje

N. K.
Ivan Đorić (Foto: FK Željezničar)
Ivan Đorić (Foto: FK Željezničar)
Sada već bivši igrač Igmana Ivan Đorić (28) novi je nogometaš Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.
Đorić je rođen 7. jula 1995. godine u Nišu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a potom je igrao za Ventsplis (Latvija), Sion i Stade Nyonnais (Švicarska), Radnik iz Surdulice, Bačku, Napredak, Voždovac (Srbija), Mostu (Malta), a od 2022. godine je u BiH. Prvo je nosio dres Radnika, potom Sloge, a posljednju sezonu igrao je za Igman.

"Velika je čast što sam ovdje i samim tim i velika obaveza. Nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve i da ću ostaviti što bolji utisak. Relativno sam dugo ovdje, ovo će mi biti treća sezona u Premijer ligi BiH. Veoma zahtjevna liga za igranje, naravno navijači mogu da očekuju moj maksimum na svakom treningu i utakmici i nadam se da će taj maksimum biti dovoljan za ostvarivanje ciljeva. Prije svega klub iznad svih. Grbavica je najljepši stadion u BiH, najbolji navijači, ljudima stvarno svaka čast, svaki put napune stadion, nije bitno koju su na tabeli uvijek daju podršku, kapa dole. To je velika privilegija i obaveza, ovaj dres nije nimalo lak", rekao je Đorić prilikom predstavljanja.

U sezoni iza nas je sakupio 32 nastupa za Igman. Igra na poziciji defanzivnog veznog igrača.

Inače, danas je veoma aktivan dan na Grbavici. Ranije je Bože Vukoja predstavljen kao prvi novi igrač Željezničara, a potom su se Plavi zahvalili dojučerašnjim prvotimcima Nedimu Mekiću, Dženanu Haračiću, Andriji Drlji, Edinu Biberu, Josipu Mijiću, Filipu Dujmoviću i Adonis Bilalu.