Jučer uhapšen
15

Banjalučko tužilaštvo saopćilo detalje otmice i iznude zbog kojih tereti Rajka Pavića, traže i pritvor

S. Š.
Hapšenje Rajka Pavića u Banjoj Luci (Foto: Klix.ba)
Hapšenje Rajka Pavića u Banjoj Luci (Foto: Klix.ba)
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci uputilo je prijedlog za određivanje pritvora ozloglašenom Rajku Paviću zbog teškog krivičnog djela.
Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog Rajka Pavića, rođen 1982. godine, iz Banje Luke, uputio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banjoj Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "Iznuda".

Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 21. januara do 16. aprila u Banjoj Luci, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinske koristi, prijetnjom prinudio oštećene D.Š. da na štetu svoje imovine osumnjičenom isplati novac u iznosu od 2.500,00 eura i M.Š. da na štetu svoje imovine, a u korist osumnjičenog na lice R.M. prenese vlasništvo nad pokretnom stvari pmv marke "Škoda Octavia" vl. M.Š. bez naknade.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni uticati na svjedoke, kao i bojazni da će ponoviti krivično djelo, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci.