Bilo i grada
99

Sarajevo: Nevrijeme u Starom Gradu napravilo priličnu štetu, drvo sa Žute tabije palo na ulicu

S. Š.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
U podnevnim satima je Sarajevo pogodila kiša koja je u jednom dijelu grada, tačnije Starom Gradu, uslijed pljuska sa ledom napravila i materijalnu štetu.
Kako javljaju čitatelji portala Klix.ba, drvo na vidikovcu Žuta tabija je uslijed jake kiše i grada palo na ulicu. Intervenisali su sarajevski vatrogasci, a prilikom ove nezgode niko nije povrijeđen.

Meteorolozi su već najavili da će ova sedmica biti nestabilna, sa mješavinom sunčanog vremena, sparine te povremenih jakih pljuskova sa mogućom grmljavinom.

Prema prognozi meteorologa, u nastavku dana, uz promjenjivu naoblaku najavljuju se lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom koji u dijelovima sjeverozapadne, sjeverne, sjeveroistočne, dijelom centralne Bosne, a noćas i u Hercegovini mogu biti izraženiji uz pojavu nevremena.

Kao i ranijih dana, tako i danas padavine dosta neujednačenog karaktera, uz veće razlike u tipu vremena i količini padavina na relativno malim udaljenostima.

"Visinska ciklona i u naredna dva dana donosi lokalne nestabilnosti i promjenjivo vrijeme. Za vikend nakratko više sunčanog vremena i kraći nalet vrućina", glasi prognoza meteorologa.

Već početkom jula serija hladnih fronti sa sjeverozapada kontinenta donosi novo osvježenje i nestabilno vrijeme. Međutim, kako dodaju meteorolozi, neke značajnije stabilizacije vremena i velikih vrućina nema u skorije vrijeme.