Više osumnjičenih
0

Sarajevo: U toku akcija FUP-a na više lokacija, pretresaju se stanovi osumnjičenih za šverc droge

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Federalne uprave policije (FUP) provode veliku akciju zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saznaje Klix.ba. Jedna od lokacija na kojoj se realizuje operacija je Stup, naselje Bulevar na području Općine Ilidža.

Akcija se realizuje na području dijela naselja Stup, tačnije u Bulevaru, a riječ je o operaciji koja se vezuje za krivična djela povezana sa nedozvoljenim prometom drogom.

U okviru akcije vrše se pretresi stanova i objekata na Stupu osoba koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem spomenutih krivičnih djela.

Akcija se provodi po nalogu i nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a kako saznajemo u toku su pretresi na više lokacija.

Više podataka bit će poznato naknadno.

Inače, na adresi Bulevar na Stupu i ranije su vršeni pretresi i hapšenja zbog osnova sumnje na počinjenje različitih krivičnih djela. Podsjetit ćemo na akciju SIPA-e u maju usmjerenu na krivično djelu "Pranje novca", kao i na akciju "Omerta" provedenu krajem juna zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.