Razarajući udarac
64

Zelenski: Ogromno je razočaranje što je indijski premijer zagrlio Putina

S. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kritikovao je indijskog premijera Narendru Modija zbog zagrljaja s ruskim liderom Vladimirom Putinom u Moskvi na dan kada je ruska vojska bombardovala dječiju bolnicu u Kijevu.

"Ogromno je razočaranje i razarajući udarac mirovnim naporima vidjeti lidera najveće svjetske demokratije kako grli najkrvavijeg kriminalca na svijetu u Moskvi na takav dan", napisao je Zelenski, misleći na smrtonosne ruske napade.

Modi je u ponedjeljak stigao u Moskvu u dvodnevnu državnu posjetu, što je označilo njegovo prvo putovanje u Rusiju otkako je ta država započela svoju invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

Na videosnimku, koji je postao viralan, Modi je izašao iz automobila, popeo se nekoliko stepenica u susret Putinu i zagrlio ruskog predsjednika.

Ranije istog dana, Rusija je pokrenula masovni raketni napad na Kijev, Dnjepar, Krivij Rih i druge gradove u Ukrajini, ubivši najmanje 42 osobe, a povrijedivši najmanje 206. Jedna raketa je pogodila zgradu bolnice Okhmatdyt, najvećeg ukrajinskog dječijeg medicinskog centra.