Bliži se kraj saradnje
9

Đoković isprozivao dugogodišnjeg sponzora, u Parizu će se zamisliti nakon njegovih riječi

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novak Đoković javno je kritikovao vlastitog dugogodišnjeg sponzora, francuski brend Lacoste, od kojeg prema ugovoru zarađuje 10 miliona eura godišnje.
Saradnja Đokovića i Lacostea traje još od 2017. godine, dokad je Srbijanca oblačio japanski Uniqlo, a sada je on nezadovoljan što se oprema u kojoj on igra velike turnire ne može naći u prodavnicama francuskog modnog brenda širom svijeta.

"Nisam zadovoljan načinom na koji oni rade moju marketinšku promociju. Razočaran sam", rekao je Đoković u intervjuu s novinarom južnoameričkog Claya (šljaka).

Konkretno, dok se u Londonu igra Wimbledon, u ovom gradu fanovi jednog od najvećih sportista ikada ne mogu naći njegovu opremu u Lacoste prodavnicama.

"Posljednjih godina mi se ne sviđa što mi mnogo ljudi kaže da ne mogu da nađu moje proizvode u radnjama mojih sponzora. Neke stvari se sada mijenjaju, ali i dalje nisam zadovoljan, jer sve to može da bude mnogo bolje", objasnio je Đoković.

Đokovićevu opremu moguće je kupiti online, ali on smatra da bi se ona morala naći i u fizičkoj prodaji, a dao je savjet sponzoru.

"Očekujem da moji sponzori povećaju nivo proizvodnje i količinu ali i njenu raspoloživost kako bi svi mogli da je kupe. Nivo tenisa na kome ja igram veoma je popularan u cijelom svijetu", dodao je Đoković, kojeg na Wimbledonu danas čeka novi izazov jer u četvrtfinalu igra protiv Alexa De Minaura od 16 sati.

Interesantno je da ugovor Đokovića i Lacostea ističe na kraju godine, a povodom toga je Srbijanac očito želio da pošalje određenu poruku sjedištu brenda u Parizu, u kojem sada moraju dobro da se zamisle ako žele da nastave raditi s najuspješnijim teniserom ikada.

Mnogi su nakon ovog intervjua mišljenja da je Đoković najavio kraj saradnje, a ostaje da vidimo šta će se desiti do kraja godine, odnosno do isteka ugovora dvije strane.