U Memorijalnom centru
15

Džanan Musa stigao u Potočare i proučio fatihu žrtvama srebreničkog genocida

D. P.
Foto: Screenshot/BHRT
Foto: Screenshot/BHRT
Bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa stigao je u Memorijalni centar Potočari gdje se danas obilježava 29. godišnjica genocida u Srebrenici.
Danas su na rasporedu komemoracija, dženaza i ukop za 14 identificiranih žrtava srebreničkog genocida, a tim povodom brojne zvanice stigle su u Memorijalni centar kako bi obilježile 29. godišnjicu genocida.

Uz veliki broj domaćih i stranih političara, na obilježavanje 29. godišnjice stigao je i sjajni košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa, koji je stigao u Potočare, naklonio se žrtvama i proučio fatihu svim stradalim u srebreničkom genocidu.

Prethodno su se na društvenim mrežama oglasili brojni drugi popularni bh. sportisti, pa je tako Edin Džeko podijelio fotografiju s riječima "Da se nikad ne zaboravi Srebrenica", dok je Jusuf Nurkić napisao: "Sve će proći, samo će istina ostati".

Najpopularniji bh. nogometni klubovi Željezničar, Sarajevo, Velež, Čelik, Igman Konjic, Tuzla City i brojni drugi odali su počast žrtvama srebreničkog genocida objavama na društvenim mrežama.

Također, FK Sarajevo je u današnjoj utakmici protiv Aktobea u Konferencijskoj ligi planirao nositi simboj sjećanja "Cvijet Srebrenice" na svojim grudima, ali je UEFA naložila da simbol na dresu mora biti prekriven te da ekipa može nastupiti sa crnim trakama oko ruke.