"Glavobolja" za menadžere
33

Počinje nova sezona Fantasy Premier lige, Haaland postao najskuplji igrač u historiji

D. P.
Foto: Fantasy Premier League
Foto: Fantasy Premier League
Kako se sezona u evropskom nogometu bliži, tako se bliži i početak Fantasy Premier lige, globalne igre koja ima desetak miliona aktera svake godine širom svijeta.

Popularna nogometna igra, u kojoj je cilj sastaviti igrače iz engleske Premier lige za svako kolo i osvojiti što više bodova zasnovano na njihovim stvarnim nastupima, počinje predstavljanjem cijena najvećih zvijezda.

Iz Premier lige danas su objavili prvu cijenu, a koja je odmah Fantasy menadžerima izazvala glavobolje. Naime, napadač Manchester Cityja Erling Haaland postao je najskuplji igrač u historiji igre, a koštat će 15 miliona.

Kako svi menadžeri u banci imaju 100 miliona eura, koji se moraju raspodijeliti na dovođenje 11 startera i četiri igrača na klupi, jasno je da će kupovina Haalanda svakome biti svojevrsni problem.

Nakon otkrivanja Haalandove cijene, Premier liga će svako pola sata tokom dana predstavljati cijenu po jednog igrača do ukupno 20. Iz svakog tima Premier lige danas će biti predstavljena cijena po jednog nogometaša.

Najavljeno je da će danas biti predstavljene cijene Mohameda Salaha, Bukaya Sake, Ollieja Watkinsa, a istovremeno će stručni "skaut" uživo na stranici Fantasy Premier League analizirati cijene igrača i možda baš tako pomoći budućim igračima u odabiru ekipe.

Nakon što sve cijene budu predstavljene, igrači mogu početi sa sastavljanjem svojih timova za narednu sezonu.

Nova sezona Premier lige počinje tokom produženog vikenda od 16. do 19. augusta. Veliki derbi u prvom kolu igrat će Chelsea i Manchester City.