Novi gaf
169

Pogledajte reakciju Zelenskog kad ga je Biden nazvao "predsjednikom Putinom"

A. L.
Foto: Screenshot/X
Foto: Screenshot/X
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i kandidat demokrata za novi mandat Joe Biden imao je novi gaf na posljednjoj konferenciji za novinare.
Najavljujući sporazum koji će okupiti zemlje NATO saveza da podrže Ukrajinu, Biden je mikrofon želio prepustiti predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom i tom prilikom ga najavio kao "predsjednik Putin".

Na društvenim mrežama video na kojem se vidi reakcija Zelenskog na najavu Bidena je postala viralna. Predsjednik Ukrajine je odmahivao glavom prije nego što se Biden vratio mikrofonu i pokušao ispraviti gaf.

"Predsjednik Putin? Pobijedit će predsjednika Putina... predsjednik Zelenski. Toliko sam fokusiran na pobjedu nad Putinom...", govorio je Biden.

Kasnije mu je Zelenski kazao 'ja sam bolji od njega', na šta mu je Biden odgovorio "daleko si bolji".

Osim tog, Biden je na press konferenciji imao još jedan gaf u kojem je svoju potpredsjednicu Kamalu Harris nazvao "potpredsjednica Trump."

To su samo najnoviji u nizu Bidenovih gafova, svega četiri mjeseca pred predsjedničke izbore protiv Donalda Trumpa. Uprkos brojnim pritiscima, čak i dijela demokrata, Biden je u nekoliko navrata rekao da se neće povući iz predsjedničke trke i da je sposoban za novi mandat, iako je već u devetoj deceniji života.