Viđena krv na uhu
68

Pucnjava na predizbornom skupu Donalda Trumpa: Tajna služba izvela bivšeg predsjednika

F. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bivši američki predsjednik Donald Trump izveden je s pozornice nakon što su se čuli pucnji dok se obraćao okupljenima na skupu u Pennsylvaniji.

Agenti tajne službe dojurili su do bivšeg predsjednika i brzo ga maknuli s pozornice u Butleru. Bivši američki predsjednici kao i trenutni imaju zaštitu od Tajne službe,

Moglo se vidjeti Trumpa kako saginje tražeći zaklon iza govornice. Na objavljenim fotografijama se vidi manja količina krvi na Trumpovom uhu. Nije poznato da li je to od pada ili od posljedica pucnjave.
Trump je ustao i držao šaku u zraku s nečim što je izgledalo kao krv koja mu je curila niz lice. Nekoliko agenata tajne službe ga je okružilo dok je podizao ruku i činilo se da viče "borba" svojim pristašama koji su počeli navijati.
Novinarima na događaju rečeno je da je mjesto okupljanja na Butler Farm Showu postalo "aktivno mjesto zločina", prenio je CNN.

Jedan od novinara te mreže rekao je da su čuli pucnjeve i da je zvučalo kao da su došli "izdaleka". Nije odmah bilo jasno odakle su zvukovi nastali.

Na događaju radi osoblje američke tajne službe, kao i lokalna policija Pennsylvanije.

Bivši predsjednik je brzo odvezen s mjesta događaja u blindiranom vozilu. Trump je govorio na svom posljednjem skupu prije republikanske nacionalne konvencije kada je došlo do pucnjave.

Trumpov glasnogovornik Steven Cheung rekao mi je u izjavi da je bivši predsjednik na procjeni u lokalnoj medicinskoj ustanovi.

“Predsjednik Trump zahvaljuje snagama reda i hitnim intervencijama na njihovoj brzoj akciji tokom ovog gnusnog čina. On je dobro i nalazi se na pregledima u lokalnoj medicinskoj ustanovi. Više detalja slijedi", naveo je.