Na koncertu Zubina Mehte
304

Sarajevska filharmonija traži preslatku djevojčicu koja je ukrala show: Nagrađujemo je kartom

I. S.
Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook
Iz Sarajevske filharmonije su na društvenim mrežama objavili da traže preslatku djevojčicu koja je privukla pažnju ispred Narodnog pozorišta tokom live prijenosa koncerta Zubina Mehte.
"Tražimo malu kradljivicu showa koja je svojom plesnom izvedbom na trgu uljepšala večer! Nagrađujemo je kartom za cijelu iduću sezonu Sarajevske filharmonije", napisali su.

Snimak možete pogledati ovdje. Ukoliko je poznajete, javite se na Facebook stranicu Sarajevske filharmonije.

Podsjećamo, Sarajevska filharmonija, Violeta Smailović-Huart i Zubin Mehta su u subotu priredili pravi spektakl u Narodnom pozorištu. Maestro je nastupio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine 30 godina nakon koncerta koji je pod njegovom dirigentskom palicom održan u tada razrušenoj Vijećnici.

Narodno pozorište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta. Građani su na Pozorišnom trgu Susan Sontag mogli pratiti videoprijenos ovog spektakla. Mehta se na kraju našalio kako se nada da neće proći još 30 godina do njegovog narednog koncerta u Sarajevu i nasmijao publiku.

Da klasična muzika nije rezervisana samo za starije generacije dokazala je ova simpatična djevojčica koja je plesala i odlično se zabavila.