Španci slavili titulu
65

Rodri razljutio Engleze provokacijama o Gibraltaru, saigrač ga podsjećao gdje igra

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Luda noć je iza stanovnika Madrida i svih Španaca, koji su do sitnih sati slavili titulu prvaka Evrope koju im je s Evropskog prvenstva donijela nogometna reprezentacija.
Desetine hiljada navijača okupilo se na ulicama grada i slavilo s igračima, a u centar pažnje dospio je najbolji igrač Eura Rodri.

Rodri je odlučio provocirati Englesku, koje je s 2:1 Furija pobijedila u velikom finalu, iako svjestan da odatle dolazi njegov klub Manchester City.

"Gibraltar je španski", skandirao je Rodri i izazvao oduševljenje navijača, a za to vrijeme ga je pokušavao smiriti Alvaro Morata.

Morata je Rodrija podsjećao da on igra upravo u Engleskoj, u dresu Cityja, na šta je veznjak Građana rekao da ga nije briga.

U Engleskoj, čiji je Gibraltar prekomorski teritorij, mediji su osudili ponašanje Rodrija i označili ga kao "neukusno".

Podsjećamo, na Gibraltaru živi nešto više od 30.000 stanovnika, a Španija i Engleska se decenijama spore oko ovog poluotoka.

Rodri je na prekjučer okončanom Euru proglašen najboljim igračem turnira i tako se promovirao u jednog od glavnih favorita za osvajanje Zlatne lopte. Kladionice trenutno najveće šanse za najveće priznanje daju Vinicusu i sjajnom španskom vezisti.