Držao se za krilo
71

Tom Cruise nastavlja s vratolomijama i u 62. godini: Visio s aviona na snimanju filma

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Tom Cruise je visio s aviona koji je bio okrenut naopačke u letu, a dok je snimao scene za novi nastavak "Nemoguće misije".

Činilo se da 62-godišnji holivudski glumac nije nosio padobran dok se držao za letjelicu tokom akrobacije koju bi rijetko ko imao hrabrosti ponoviti.

Fotografije koje su objavili britanski mediji pokazuju zastrašujući trenutak kada se avion okrenuo, ostavljajući Toma da se drži za krilo.

"Činilo se da likovi snimaju scenu borbe u kojoj se bore jedni s drugima prije nego što se avion okrene naopačke. Pilot je bio obučen u zeleno, što sugerira da će biti uklonjen sa scene, a Cruise i Morales će biti jedini u avionu", naveo je izvor za Mirror.

Cruise je postao prepoznatljiv upravo po vratolomijama koje izvodi sam, a imao je i uloge za koje su takve stvari bile posebno potrebne počev od "Top Guna" do brojnih nastavaka "Nemoguće misije".

Nedavno je primijećen u studiju Longcross u Velikoj Britaniji, gdje je snimao scene pune akcije, dodajući novom nastavku franšize prepoznatljive vratolomije.

Ranije u aprilu, Cruise je uhvaćen kako snima u blizini Downing Streeta u Londonu, prikazujući dramatične trenutke koji su nagovještavali izazove za njegov lik, agenta Ethana Hunta.

Za posljednje objavljeni nastavak "Nemoguće misije" nadmašio je sam sebi, izvodeći BASE skok s litice. Na YouTube kanalu Paramount Pictures ovaj poduhvat okarakterisali su kao "najveću vratolomiju u historiji kinematografije".