Xabi ga pozvao
170

Supertalentovani bh. nogometaš Kerim Alajbegović (16) trenira s prvim timom šampiona Njemačke

D. P.
Alajbegović na današnjem treningu (Foto: Instagram)
Alajbegović na današnjem treningu (Foto: Instagram)
Jedan od najvećih talenata bosanskohercegovačkog nogometa Kerim Alajbegović počeo je trenirati s prvim timom Bayer Leverkusena, aktuelnog šampiona Njemačke.

Nakon što su prošle sezone senzacionalno osvojili titulu prvaka Njemačke ispred dugogodišnjeg vladara Bayerna, nogometaši Bayera iz Leverkusena spremaju se za pohod na odbranu titule i nastupe u Ligi prvaka.

Pripreme već traju uveliko, a na njima je i jedno ime koje zanima navijače iz Bosne i Hercegovine. U pitanju je supertalentovani ofanzivac Kerim Alajbegović, koji je svojim fantastičnim igrama u juniorskoj Bundesligi zaslužio ovu veliku čast.

Xabi Alonso je pružio priliku Alajbegoviću da radi pod njegovim vodstvom i upija bogato nogometno znanje i iskustvo. Istovremeno, mladi bh. nogometaš imat će priliku i trenirati s nogometnim zvijezdama poput Granita Xhake, Floriana Wirtza, Alexa Grimalda...

Alajbegović je već godinama reprezentativac Bosne i Hercegovine u omladinskim selekcijama i njegov progres sigurno raduje sve u našoj zemlji. Bio je kapiten kadetske selekcije, a sada je član juniorskog tima.

Još bolja stvar je to što Alajbegović igra na poziciji krilnog ofanzivca i play-makera, što je najdeficitarniji dio tima reprezentacije BiH. Prošle sezone u U-17 Bundesligi na 33 nastupa postigao je čak 15 golova uz jednu asistenciju.