Rival u 3. pretkolu
143

Borac saznao narednog protivnika u Ligi prvaka ukoliko napravi čudo protiv PAOK-a

E. B.
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Nogometaši Borca su saznali protiv koga bi igrali u trećem pretkolu Lige prvaka ukoliko naprave čudo i izbace grčki PAOK.

Borac će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv PAOK-a. Prvi duel se igra u Solunu 24. jula, a uzvrat je 31. jula u Banjoj Luci.

U slučaju da napravi senzaciju i eliminiše grčkog prvaka, Borac će u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz duela Malmöa i KI Klaksvika.

Prva utakmica bi bila odigrana u Švedskoj ili na Farskim Ostrvima 6. ili 7. augusta, a revanš u Banjoj Luci 13. augusta.

Samim igranjem trećeg pretkola Lige prvaka Borac bi minimalno imao zagarantovano učešće u grupnoj fazi Konferencijske lige, te bi ponovio uspjeh Zrinjskog iz prošle sezone.

Današnje žrijebanje u Nyonu nije završeno za Borac, s obzirom da će u 13 sati saznati potencijalne rivale u trećem pretkolu Evropske lige gdje bi zaigrao u slučaju da ispadne od PAOK-a.

U Evropskoj ligi mogući protivnici Borca su poraženi iz duela Malmö FF (ŠVE) - KI Klaksvik (FAR), Shamrock Rovers FC (IRS) - AC Sparta Prag (ČEŠ) i FK Bodø/Glimt (NOR) - FC RFS (LAT).