Opravdano dosuđen
82

Pogledajte nevjerovatan penal za Borac u Ligi prvaka, igrač PAOK-a izbio rukama loptu golmanu

D. P.
Igrač PAOK-a izbio rukama loptu svom golmanu (Foto: Screenshot)
Igrač PAOK-a izbio rukama loptu svom golmanu (Foto: Screenshot)
Nogometaši Borca od 19:30 igraju meč drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv PAOK-a u Solunu, a sredinom prvog dijela dosuđen je zaista rijetko viđen penal za aktuelne prvake Bosne i Hercegovine.

PAOK je s ulogom apsolutnog favorita dočekao Banjalučane, a do vodećeg gola stigao je već nakon 17 minuta igre kada je Konstantinos Koulierakis doveo ekipu iz Soluna u vodstvo.

No, samo pet minuta kasnije rezultat je poravnat, a situacija iz kaznenog prostora PAOK-a vrlo brzo će postati viralna zbog onoga što se desilo.

Naime, defanzivac PAOK-a Stefan Schwab nespretno je reagovao i zakucao se u svog golmana, kod kojeg je lopta bila u naručju. Tom prilikom izbio mu je loptu rukama iz naručja, a sudija Šmajc iz Slovenije opravdano je pokazao na bijelu tačku.

Iako se radi o potpuno čudnoj sceni, penal je opravdano dosuđen i provjeren putem VAR tehnologije.

Situaciju pogledajte ovdje.

Siguran realizator za 1:1 bio je Kolumbijac Sebastian Herrera. To je vrlo važan gol za Borac koji bi u slučaju prolaska u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka osigurao historijski uspjeh i plasirao se, u najgorem slučaju, u grupnu fazu Konferencijske lige.