Motori bili u kvaru
184

Trajekt "Oliver" nakon cjelodnevnog putovanja stigao na Korčulu, putnici pjevali Cesaricu

S. Š.
Screenshot: Dalmacija Danas
Screenshot: Dalmacija Danas
Trajekt "Oliver" Jadrolinije koji je danas zbog tehničkog kvara ostao "zaglavljen" na otvorenom moru nakon nekoliko sati je stigao na odredište, a putnici su, simbolično, pjevali Cesaricu.
Trajekt Jadrolinije, koji je iz Splita isplovio jutros u 10:30 sati, pokvario se i satime je plutao u kanalu. Riječ je o trajektu koji je krenuo prema Veloj Luci na Korčuli, javili su hrvatski mediji.

Zbog kvara tehničke prirode, kako su saopćili i iz Jadrolinije, "zarobljeno" je bilo 340 putnika. Ipak, kvarovi su otklonjeni i putnici su stigli na svoje odredište.

"Trajekt je uspio pristati u Veloj Luci i putnici se polako iskrcavaju," rekla je Hini Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinijina splitskog plovnog područja, oko 19:30 sati, javlja zagrebački Index.

Objasnila je kako je posada uspjela sanirati kvar nekoliko milja od Vele Luke nakon čega je "Oliver" zaplovio prema odredištu.

Brod je star 27 godina, kupljen je ove godine za 12 miliona eura, pri čemu je još 2,7 miliona eura utrošeno na remont. Trajekt "Oliver", prije nego što ga je Jadrolinija kupila, plovio je u Grčkoj pod imenom Hermes, a u Hrvatskoj je zaplovio 20. maja, nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac.