Sutra protiv Širokog
24

Ćorić pred Željin prvi meč sezone: Imamo problema s povredama, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana konferencija za medije FK Željezničar pred start nove sezone Wwin lige BiH.

Javnosti se uoči sutrašnje utakmice protiv Širokog Brijega obratio trener Denis Ćorić.

"Slijedi otvaranje sezone u kojoj želimo biti bolji svi mi. Vrlo dobro znamo kakva je bila posljednja sezona, a sutra želimo biti pravi Željo i nadam se da ćemo uspjeti. Široki Brijeg dobro poznajem, a poznaju i oni mene. Nadam se da ćemo se dobro predstaviti i da će gledatelji uživati. Pozivam ih da dođu i bodre nas, da budu naš 12. igrač", rekao je Ćorić u uvodnom izlaganju.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Svugdje se u prva dva-tri kola sve ekipe traže. Poznajem ekipu Širokog Brijega, imaju kvalitetne pojedince, iskusna su ekipa i imaju dobre domaće igrače, odličnog trenera... Kao i Željo, ni oni ne žele ponoviti prošlu sezonu jer su ta dva kluba članovi velike četvorke. Mi smo Željo, igramo na Grbavici i želim da to igrači shvate od prvog dana. Postavit ćemo se tako da tražimo pobjedu, to je moj način vođenja, stil igre i nadam se da ćemo sutra odigrati dobro, a kako će završiti, to ćemo vidjeti", dodao je Ćorić, koji je poručio da je došao u Želju da ga pokuša vratiti gdje mu je mjesto.

Otkrio je i da ima problema pred prvi meč jer je nekoliko nogometaša povrijeđeno te je njihov nastup pod upitnikom.

"Imamo određenih problema jer su 3-4 igrača pod upitnikom. Večerašnji trening će dati jasniju sliku, ali ok. Imamo u rosteru 25 igrača, a onaj koji uđe u prvih 11 će dati svoj doprinos. Svima njima vjerujem i ko god istrči dat će svoj doprinos sutra, a uz podršku publike vjerujem da ćemo se radovati. Imamo određenih problema, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu", istakao je Ćorić.

Na pitanje o tome kojeg će mladog nogometaša koristiti kao "bonus igrača", budući da u startnih 11 mora biti jedan igrač mlađi od 21 godine, Ćorić je rekao da vjeruje u Željinu djecu.

"Ljudi koji me prate znaju da sam pobornik mladih igrača. Gdje god sam radio, dao sam im šansu i vratili su mi. Imamo tu Željinu djecu od Šemdina, Kolića, Šabića... Vjerujem im i dobijat će priliku. Željo je rasadnik talenata i imaju moju podršku", obećava Ćorić.

Poručio je i da prijelazni rok za Željezničar nije gotov.

"Dovodimo igrače u skladu s našim mogućnostima, prijelazni rok za nas još nije završen, razgovaramo i dalje i nadam se da ćemo ubrzo to riješiti. Svi znamo da nam trebaju još dva ili tri igrača, ali ne želim kvantitet već kvalitet. Želim igrača koji će dati doprinos Želji. Volio bih da imam pojačanja što prije, ali strpljiv sam", zaključio je Ćorić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Javnosti se obratio i sjajni crnogorski krilni nogometaš Aleksandar Boljević, koji je na izvrstan način završio prošlu sezonu, a sada se nada nastavku dobrih igara.

"Atmosfera je sjajna. Prije mjesec i po smo započeli pripreme i kroz taj period smo prošli odlične pripreme. Prihvatili smo jedni druge, radili vrijedno i nadam se da ćemo sutra to sve prenijeti na teren. Siguran sam da će to izgledati kako treba", rekao je Boljević, koji je govorio i o početku primjene VAR tehnologije na bh. terenima.

"Imali smo prekjučer sastanak povodom VAR tehnologije s ljudima iz Saveza. Predstavili su nam pravila koja svi generalno i znamo. Upoznati smo sa svim i nadam se da ćemo se brzo prilagoditi", rekao je Boljević.

Za kraj se osvrnuo i na činjenicu da će ove sezone četiri kluba ispasti iz Wwin lige BiH.

"Četiri ekipe ispadaju i takva je odluka Saveza. To smo prihvatili, a mi gledamo sebe i ne osvrćemo se na to jer imamo kvalitet", zaključio je Boljević.

Utakmica Željezničar - Široki Brijeg igra se u subotu od 21 sat na Grbavici. Televizijski prijenos je na Areni Sport, a tekstualni možete pratiti na portalu Klix.ba.