Ako prođe Klaksvik
0

Borac saznao mogućeg rivala u play-offu Evropske lige, ide u Mađarsku ili Dansku

N. M.
Foto: FK Borac Banja Luka
Foto: FK Borac Banja Luka
Nogometaši banjalučkog Borca saznali su potencijalnog rivala u play-offu Evropske lige, gdje će zaigrati ako u trećem pretkolu eliminiše Klaksvik.
Kako je danas odredio žrijeb u švicarskom Nyonu, u sjedištu UEFA-e, pobjednik dvomeča Borca i Klaksvika igrat će u play-offu Evropske lige protiv poraženog iz duela Midtjylland (Danska) - Ferencvaroš (Mađarska).

Midtjylland i Ferencvaroš se takmiče u Ligi prvaka, a eliminisani tim u trećem pretkolu seli u play-off Evropske lige i tamo potencijalno ide na Borac.

Od ostalih izvučenih parova, mogao bi biti zanimljiv duel Partizana i Bešiktaša, ako crno-bijeli iz Beogarda u trećem pretkolu savladaju Lugano.

TSC iz Bačke Topole je izvukao Maccabi iz Tel Aviva, a sreće nije imala Rijeka, pošto će predstavnik Hrvatske, ako prođe Elfsborg, u play-offu igrati protiv pobjednika para Molde - Club Brugge.

Podsjećamo, ove sedmice Borac u četvrtak gostuje Klaksviku na Farskim Otocima, a revanš susret je naredne sedmice u Banjoj Luci.

Prethodno se Borac takmičio u kvalifikacijama za Ligu prvaka, gdje je prvo eliminisao albansku Egnatiju, a potom je ispao u dvomeču s grčkim PAOK-om.

Ukoliko bude eliminisan od Klaksvika u trećem pretkolu Evropske lige, Borac seli u play-off Konferencijske lige, gdje će potencijalnog rivala saznati u današnjem žrijebu od 14 sati.