Za sve krivi SDP
547

Efendić prozvao Mijatovića: On se u FBiH danas više pita nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić prozvao je potpredsjednika SDP-a i federalnog ministra Vojina Mijatovića.

Osvrnuo se na period glasanja u Skupštini Kantona Sarajevo za nazive pojedinih ulica. Jedna od njih je odlukom Skupštine nazvana po generalu Mehmedu Alagiću, a nalazi se u naselju Nova Otoka u Novom Gradu Sarajevo.

"Kada je na Skupštinu Kantona Sarajevo stigao prijedlog za davanje imena jednoj ulici u Novom Gradu po generalu Mehmedu Alagiću, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je pojedinačno zvao zastupnike SDP-a u skupštini govoreći im da ne glasaju za davanje imena ulici po 'ratnom zločincu'", rekao je Efendić.

Dodao je da Mijatović danas odlučuje o raspodjeli dobiti BH Telecoma.

"A bio je u Vladi RS-a kada je Telecom RS-a prodat u vlasništvo Telekomu Srbije. Taj lik koji nije iz Federacije BiH se danas više pita u Federaciji BiH nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka zahvaljujući SDP-u i njihovoj besmislenoj politici koja se vodi isključivo na štetu onih koji ih biraju", zaključio je Efendić.