Sigurno će je pamtiti
83

Turist iznenađen vožnjom u sarajevskom taksiju: "Je li ovo normalno ovdje?"

L. R.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Korisnik TikToka pod nazivom "Chanceux" nedavno je boravio u glavnom gradu BiH, a tom prilikom posebno ga je iznenadila vožnja sarajevskim taksijem.

Naime, mladić je podijelio kako mu je djelovala vožnja taksijem, ali i neka druga nezaobilazna iskustva kao što su vožnja sarajevskim tramvajima i žičarom, ispijanje domaće kafe te obilazak pijace Markale.

"Nikad ne potcjenjuj kišu u Sarajevu. Pokušavam da ostanem suh. Sve je počelo kada sam prvi put krenuo taksijem ovdje. Vani doslovno lije", objasnio je na početku objave.

"Dobro, ali nešto se stvarno zabavno i iznenađujuće događa. Ovaj taxi ima 'satelitski' uređaj i mogu čuti nasumične ljudske glasove koji pričaju vrlo glasno. Je li ovo normalno ovdje? Ozbiljno, kao da sam u policijskom autu. Zvuk s radija je tako glasan, ali je tako zabavno. Da li je iko doživio ovo? Da li svi taksisti imaju ovako glasan 'satelitski' uređaj?", pitao je svoje pratitelje.

Pratitelji su mu objasnili da je ovo sasvim normalna pojava i kako je to jedini način komunikacije između dispečera i drugih vozača taksija.

"Unatoč ovim neočekivanim glasnim zvukovima, ova vožnja je definitivno za pamćenje", dodao je.

Inače, ovaj korisnik TikToka ranije je u jednoj objavi izjavio kako je Bosna i Hercegovina najpotcjenjenija država u Evropi i da stanovnici veoma dobro govore engleski jezik. Kako je moguće vidjeti na njegovom profilu, neke od evropskih zemalja koje je posjetio su: Francuska, Italija, Švedska i Češka.