Duel na Wembleyju
59

Manchester City nakon penala savladao United i osvojio prvi trofej u novoj sezoni

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja osvojili su Community Shield nakon što su danas na Wembleyju savladali gradske rivale iz Uniteda poslije boljeg izvođenja penala. U regularnom dijelu susreta bilo je 1:1.

Nakon početnog ispitivanja snaga, City je imao dvije velike prilike preko Bobba i McAteeja. Uzvratio je Rashford koji je bio za malo neprecizan, a prvo poluvrijeme je zaključio Doku još jednim promašajem iz izgledne situacije.

United je bio konkretniji u drugom poluvremenu, a osam minuta prije kraja utakmice došao je u vodstvo nakon što je Garnacho pogodio na asistenciju Fernandesa.

Ipak, slavlje Crvenih đavola trajalo je samo sedam minuta. Bobb je dodao do Silve koji matira golmana za veliko slavlje plavog dijela publike na stadionu.

Uskoro je i isteklo regularnih 90 minuta pa se pristupilo izvođenju penala. Spretniji i sretniji u raspucavanjima s bijele tačke bili su igrači Cityja koji su tako osvojili i prvi trofej u novoj sezoni.

Presudio je promašaj Evansa, dok ranije penale nisu iskoristili Silva s jedne i Sancho s druge strane. Penale za City postigli su De Bruyne, Haaland, Savio, Ederson, Nunes, Dias i Akanji. Za United su pogađali Fernandes, Dalot, Garnacho, Casemiro, McTominay i Martinez.

Rezultat i strijelci:

City - United 1:1 (Silva 89' - Garnacho 82')

*7:6 nakon penala