Wwin liga BiH
568

Razigrani Željezničar savladao Igman i stigao do prve domaće pobjede

H. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara pobijedili su na Grbavici ekipu Igmana rezultatom 3:1 u okviru 3. kola Wwin lige i tako su stigli do druge uzastopne pobjede.
Plavi su odigrali dobar meč, te su nošeni velikom podrškom s dobro popunjenih tribina Grbavice došli do prvih domaćih bodova.

U 5. minuti Krpić je nakon sjajnog pasa Hiroša prošao i golmana Ćemana, ali Buturović je izbio loptu s gol-linije. Na drugoj strani, Hebibović je sjajno istrčao kontru u 14. minuti, "slomio" Cavnića, ali Muftić je odlično odbranio njegov udarac s desetak metara.

Samo dvije minuta kasnije Al Jaber je sa 16 metara pogodio prečku nakon fenomenalnog udarca.

Pitanje pobjednika riješeno je u rasponu od četiri minute. U 24. minuti Krpić je nakon kornera s nekoliko metara glavom pogodio za 1:0.

U 28. minuti Ćeman je nešto lošije odbio jednu loptu nakon šuta Radovca s distance, a Al Jaberu nije bilo teško da iz blizine zatrese mrežu za 2:0.

Plavi su u nastavku kontrolisali igru i lako čuvali prednost, a do trećeg gola stigli su u 59. minuti. Boljević je sjajno uposlio Cvetanovskog koji pogađa za 3:0.

Igman je nakon toga propustio stopostotnu šansu preko Božića, da bi Ramić u 72. minuti efektnim golom glavom ublažio poraz Konjičana za konačnih 3:1.

Željezničar će u narednom kolu gostovati Slobodi, dok Igman dočekuje Široki Brijeg.

Rezultat i strijelci:

Željezničar - Igman 3:1 (Krpić 24', Al Jaber 28', Cvetanovski 59' / Ramić 72')

Tabela:

Utakmica iz minute u minutu:

Kraj utakmice

90' - Igrat će se četiri minute sudijske nadokande.

82' - Bliži se finiš utakmice, Željo je pred pobjedom.

Željezničar - Igman 3:1 (Ramić 72')

72' - GOOOOOOL! Ramić je efektnim golom glavom smanjio na 3:1.

70' - Nakon prigovora pomoćnom sudiji Husref Musemić je zaradio crveni karton.

69' - Vukoja je zamijenio Hiroša, a debitant Dangubić je u igri umjesto Krpića. Željo je napravio i treću izmjenu, Odinaka je zamijenio Cvetanovskog.

65' - Velika šansa za Igman! Božić je izašao sam ispred Muftića nakon greške odbrane Željezničara, ali pogodio je samo vanjski dio mreže.

Željezničar - Igman 3:0 (Cvetanovski 59')

59'GOOOOOOOOOOOOL! Boljević je sjajno uposlio Cvetanovskog koji pogađa za 3:0

53' - Bez uzbuđenja u nastavku, Plavi rutinski čuvaju prednost.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

Željezničar - Igman 2:0 (Krpić 24', Al Jaber 28')

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

43' - Igman su presjekla dva brzo primljena gola i ne uspijevaju ozbiljnije ugroziti gol domaćih.

35' - Igra se dosta mirnije nakon dugog gola Plavih, koji kontrolišu sva zbivanja na terenu.

Željezničar - Igman 2:0 (Al Jaber 28')

28' - GOOOOOOOL - Al Jaber pogađa za 2:0. Ponovo je katastrofalno reagovao Ćeman i loše odbio jednu loptu nakon šuta Radovca s distance, a Saudijcu nije bilo teško da iz blizine zatrese mrežu za 2:0.

Željezničar - Igman 1:0 (Krpić 24')

24' - GOOOOOOOOOL! Željo vodi golom Krpića. Nakon kornera slabo je reagovao golman Ćeman, a Krpić je s nekoliko metara glavom pogodio za 1:0.

23' - Inicijativa Željezničara koji napada i pokušava doći do gola.

16' - Prečka za Zeljezničar! Al Jaber je sa 16 metara pogodio prečku nakon fenomenalnog udarca.

14' - Velika šansa za Igman! Hebibović je sjajno istrčao kontru, "slomio" Cavnića, ali Muftić je odlično odbranio njegov udarac s desetak metara.

12' - Javnu opomenu zaradio je i Buturović u redovima Igmana.

8' - Žuti karton za Galića.

5' - Kakva šansa za Želju! Krpić je nakon sjajnog pasa Hiroša prošao i golmana Ćemana, ali Buturović je izbio loptu s gol-linije.

5' - Inicijativa Željezničara na startu, dok gosti vrebaju šanse iz kontri.

1' - Počela je utakmica na ispunjenoj Grbavici.

20:55 - Mirza Kazlagić iz Cazina je glavni sudija večerašnje utakmice.

20:50 - Igman je pauzirao drugo kolo, a u prvom je doživio poraz od Posušja pa će večeras na Grbavici tražiti prve bodove u novoj sezoni.

20:40 - "Igman izuzetno respektujem, u svojim redovima imaju dosta dobrih pojedinaca. Vodi ih trener kojeg iznimno cijenim, gospodin Musemić. U pripremnom dijelu su pobijedili nas ovdje s 3:1. Maksimalno sam fokusiran na svoju ekipu. U dobrom smo ritmu. Momci dosta dobro rade. Dobro ozračje, pozitivna atmosfera. Želimo tako nastaviti. Imamo malih problema s igračkim kadrom, nekoliko igrača nam je dobilo virozu", poručio je trener Željezničara Denis Ćorić u najavi utakmice.

20:35 - Željezničara ima polovičan uspjeh u prva dva kola, iako je u obje utakmice dominirao. Nakon poraza od Širokog Brijega na Grbavici, uslijedio je veliki trijumf protiv Veleža u gostima pa se vratio optimizam u redove Plavih.

20:30 - Domaći su prije utakmice imali dosta problema s viroznim nogometašima, pa je za duel sa Igmanom otpao Azur Mahmić.

Zbog toga će od prve minute kao igrač sa "zaštićenim godištem" nastupiti Dženan Šabić, a od prve minute ponovo će zaigrati i Sulejman Krpić.

20:25 - Poznati su i sastavi timova:

Željezničar: Muftić, Cavnić, Karamarko, Krpić, Hiroš, Cvetanoski, Šabić, Al Jaber, Boljević, Galić, Radovac.

Igman: Ćeman, Nikolić, Bešagić, Drljević, Hebibović, Herić, Aćimović, Bekić, Šehić, Buturović, Ramić.

20:25 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos susreta 2. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojem se sastaju Željezničar i Igman. Susret se igra na stadionu Grbavica s početkom u 21 sat.