Poslao važnu poruku
127

Mirvad Kurić natpisom na majici izazvao veliku pažnju na crvenom tepihu SFF-a

D. J.
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Bosanskohercegovački glumac Mirvad Kurić večeras je prošetao crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala te je iskoristio priliku da pošalje važnu poruku.

Naime, poznati glumac ispod bijelog sakoa nosio je majicu s natpisom "We need Una" i tako se priključio hvalevrijednoj akciji koju je pokrenula Fondacija Atelje za društvene promjene ACT kako bi ukazala na važnost spasa Une i Neretve, jednih od najznačajnijih bh. i regionalnih rijeka.

Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Armin Durgut/Pixsell

U narednim danima festivala će, Goran Bogdan, Maja Izetbegović, Feđa Štukan, Ermin Bravo, Šejla Kamerić, Tarik Filipović, Danis Tanović, Srđan Vuletić, Elma Tataragić, Anja Matković, Arma Tanović Branković, Una Gunjak, Alban Ukaj, Nadine Mičić, Alen Muratović, kao brojne druge istaknute ličnosti iz filma, kulture i umjetnosti nositi majice s porukom za spas Une i Neretve.

Napominjemo da još uvijek postoje planovi za izgradnju oko 3.000 malih i velikih hidroelektrana na Balkanu, a posljednja dešavanja pokazuju nam da za investitore više ne postoje "nedodirljive" rijeke. To potvrđuju trenutne aktivnosti na Vrelu Une i gornjem i donjem toku Neretve, smaragdnih kraljica i simbola Hrvatske i Bosne i Hercegovine.